Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zbog bacanja suzavca na koncertu Bregovića u Korči 9 uhapšenih - | K-013 Portal

Zbog bacanja suzavca na koncertu Bregovića u Korči 9 uhapšenih

suzavac, bacen suzavac, koncert gorana bregovica, goran bregovic, korca albanija, korca, hapsenje

Policija u Korči pokrenula je krivični postupak protiv mladića starog 21 godinu koji je bacio suzavac na koncertu Gorana Bregovića na Bir festu u tom gradu, a kako se navodi, on je odranije poznat policiji.

Kako je saopšteno, radi se o Redonu Leki iz Tirane koji je poznat odranije policiji po proizvodnji i prodaju narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, prenosi ABC Albanija.

Takođe, zbog istog slučaja pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.

Dodaje se da su na licu mesta pronađeni dokazi, kao i neeksplodirana naprava.

Ranije danas, policija je saopštila da je pored Leke uhapšeno još osam osoba povezanih s bacanjem suzavca na Bregovićevom koncertu, a na licu mesta pojavili su se video snimci osoba koje odmah bacanja suzavca beže sa lica mesta.

Bregović je održao koncert na festivalu Bir fest uprkos brojnim zahtevima uoči njegovog održavanja da se on odloži zbog navodnih prosrpskih stavova muzičara, posebno protiv Kosova.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, a na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali bili raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.