Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zemlje BRIKS popravljaju globalni lanac snabdevanja - | K-013 Portal

Zemlje BRIKS popravljaju globalni lanac snabdevanja

BRIKS, snadbevanje, hrana

Zemlje BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika), stabilizatori su, serviseri i integratori globalnog lanca snabdevanja, saopštio je istraživački centar sa sedištem u Pekingu uoči sutrašnjeg samita BRIKS-a.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), Institut za finansijske studije Čungjang na Univerzitetu Renmin u Kini objavio je 11. tom izveštaja serije „Globalno upravljanje“ pod nazivom „BRIKS: Nova budućnost za globalni razvoj“, u utorak, 21. juna.

U izveštaju se na 54 stranice objašnjava 10 velikih zabluda o BRIKS-u koje je stvorio Zapad i opisuje  kao klevete i nepristojan govor.

Institut je u izveštaju naveo da su zemlje BRIKS-a „novi motori svetskog ekonomskog oporavka i rasta“, uz napomenu da su te zemlje zajedno doprinele sa čak 50 odsto globalnom rastu, što je „mnogo više od rasta razvijenih ekonomija kao što zemlje G7“.

Četrnaesti samit BRIKS-a će se održati virtuelno 23. juna na temom „Negujte visokokvalitetno partnerstvo BRIKS-a, uvod u novu eru za globalni razvoj“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.