Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žena se nakašljala na policajce, optužena za terorizam: Preti joj 10 godina robije - | K-013 Portal

Žena se nakašljala na policajce, optužena za terorizam: Preti joj 10 godina robije

terorizam, kasljanje, amerika

Sud u državi Nju Džerzi optužio je 28. godišnju Amerikanku za terorizam, jer je navodno namerno dovela policajca u opasnost od zaražavanja kovidom 19, prenose ruski mediji, pozivajući se na američki portal „Hil“.

Amerikanka Deja Luis je još na početku pandemije uhapšena zbog saobraćajnog prekršaja. Kako se navodi, dok je bila u pritvoru ona je sve vreme demonstrativno kašljala na policajca, a nakon toga je rekla da je zaražena virusom korona. Kasnije je i policajac zaražen, pišu mediji.

Policija nema video-dokaze incidenta, ali Amerikanki preti 10 godina zatvora i novčana kazna od 150.000 dolara.

Međutim, mediji ne preciziraju da li je žena zaista bila zaražena kovidom 19.

Generalno tužilaštvo Nju Džerzija je još na početku pandemije virusa korona saopštilo da je namerno zaražavanje policajaca virusom korona izjednačeno sa terorističkom pretnjom, piše portal „Komsomoljska pravda“. Poznato je još najmanje šest takvih optužbi koje su podignute protiv Amerikanaca.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.