Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Festival gomboca u Ruskom Selu - | K-013 Portal
festival gomboca

Festival gomboca u Ruskom SeluTakmičenje u pravljenju gomboca, tradicionalnog jela vojvođanske kuhinje, organizovan je u etno kući Torontal" u Ruskom Selu. Festival gomboca, pravi mali praznik gastronomije, organizuje se od 2013. godine i postao je lepa tradicija. Ove godine, varjače je „ukrstilo“ više od 10 ekipa sa severa Banata, a sve varijacije pripremljenih knedli bile su – za medalju.

Priprema startih recepata, očuvanje tradicije i lepo druženje dobitna su kombinacija ruskoselskog „Festivala gomboca“.

Iako zvanično takmičarskog karaktera, manifestacija je posvećena dobroj atmosferi, degustaciji pripremljenih specijaliteta i druženju.

Ekipe sa severa Banata imale su u svojim redovima umetnice kuhinje, pa su varijacije gomboca bile više nego kreativne. A priprema čuvenih knedli, kažu, nije komplikovana.

Festival gomboca u Ruskom Selu podseća nas na gurmanluke karakteristične za kuhinju Banata, a uz degustaciju, mirise i ukuse knedli, cimeta, vanile, ožive mirisi i ukusi detinjstva.

Šta je pravi recept za dobre gomboce, mogli su saznati svi oni koji su svartili do etno-kuće Tortontal u Ruskom Selu.

Tradicionalna kuhinja deo je nasleđa, a događaji poput Festivala gomboca način su da i taj deo tradicije prenesemo na mlađe generacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.