Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tri medalje na Prvenstvu Srbije za AK Dinamo Pančevo - | K-013 Portal

Tri medalje na Prvenstvu Srbije za AK Dinamo Pančevo

ak dinamo, pancevo, prvenstrvo srbije, k-013

Atletičari Dinama iz Pančeva osvojili su tri medalje na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore održanom minulog vikenda u Kraljevu.

Atletski klub iz Pančeva „Dinamo“ Pančevo nastupio je na ovom takmičenju sa velikim ambicijama i osvojio je tri medalje, ali i pregršt četvrtih i petih mesta.

„Pokazala su naša deca svu snagu kluba i svojim zalaganjem dostojno reprezentovali grad Pančevo. Na takmičenju je najviše pokazala Dunja Atanacković koja je osvojila prvog dana treće mesto i bronzanu medalju u trci na 1500m u jednoj taktičkoj trci dok je drugog dana u trci na 3000m osvojila drugo mesto i srebrnu medalju. Dunja je devojčiča koja je pokazala izuzetan napredak u odnosu na prošlu godinu. Ne samo da je „oborila“ sve lične rekorde, već polako stiče pravo da se nada i pozivu selektora za reprezentativne nastupe. Naglasiću da je konkurencija u obe discipline bila najjača moguća te je Dunjin uspeh još veći. Prvog dana je možda napravila jedan pali propust te je dozvolila da trka bude taktička i nije krenula na vreme sa finišem te je osvojila „samo“ bronzanu medalju. Drugog dana sam insistirao da ne ponovi istu grešku, izašla je na čelo trke i do poslednjih 10-ak metara trke je bila borba za zlatnu medalju. Nažalost, ovog puta je izgubila u samoj završnici trke, ali je pokazala hrabrost i izuzetnu borbenost te se od nje u narednom periodu očekuju još bolji rezultati“, izjavio je njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Novak Perišić je prvog dana u trci 2000m stiplčez osvojio srebrnu medalju istrčavši jednu fantastičnu trku i odličan rezultat za mlađe juniore iako je još uvek pionir.

„Drugog dana je trčao 3000m i osvojio nesrećno četvrto mesto. Novak je dao sve od sebe, krenuo je na vreme u finiš trke i zajedno sa još dvojicom takmičara ušao u završnicu trke ali je osvojio najgore četvrto mesto izgubivši od trenutno boljih trkača. Novak je pionir i u atletici je tek šest meseci a ravnopravno se takmiči sa atletičarima koji su godinama u trenažnom procesu i to nam je pokazatelj da je Novak veliki potencijal“, rekao je Cvetkoski.

Ostali članovi ekipe AK „Dinamo“ Pančevo su iz redova pionira te je ovo takmičenje za njih razvojnog karaktera.

„Ksenija Mrkela se oprobala u trci na 2000m stiplčez i moramo priznati da su je svi poznavaoci atletike u Srbiji već svrstali u najozbiljnijeg favorita za zlatnu medalju. Prepone preskače najbolje od svih takmičara ali je njeno neiskustvo i nemogućnost da uvežbamo preskakanje vodene prepreke Kseniju koštalo osvajanja zlatne medalje. U velikoj gužvi koju je trebalo da izbegne, sudarila se sa jednom atletičarkom i pala je na vodenoj preponi, jedinoj od kojeg smo se plašili i doživela je lakšu povredu. Ipak je smogla snagu da trku završi. Veliko iskustvo za nju i verujte da će već na sledećem takmičenju na 2000m stiplčez biti mnogo pažljivija i pokazati da je i u ovoj disciplini među najboljim mladim takmičarima Srbije“, zaključio je u svom izveštaju trener prof. Ljupčo Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city