Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "MERIDIAN IMA SLUHA ZA REALNE PROBLEME": Predsednica opštine Gračanica o značaju donacija domaće kompanije - | K-013 Portal

"MERIDIAN IMA SLUHA ZA REALNE PROBLEME": Predsednica opštine Gračanica o značaju donacija domaće kompanije

meridian, kosovo i metohija, gracanica

„Kompanija Meridian još jednom pokazala razumevanje za probleme građana Kosova i Metohije“

Život piše romane, a dirljiva priča o Savi Zdrakoviću nedavno je rekordnom brzinom dobila svoj epilog. Nakon što je u medijima osvanula vest da zbog nastavka mužičkog školovanja roditelji moraju da prodaju porodičnu imovinu, kako bi skupili novac za instrument koji je Savi neophodan – jedna kompanija iz Srbije je odmah reagovala.

Talentovani dečak će zahvaljujući novoj harmonici, koju je obezbedila kompanija Meridian, moći da ostvari svoj dečački san i završi muzičku akademiju!

Ova i brojne druge priče sa srećnim epilogom plod su zajedničkog rada opštine Gračanica, najmnogoljudnije srpske opštine KiM južno od Ibra, i kompanije Meridian, regionalnog lidera u industriji igara na sreću. a odnedavno i pokretača Fondacije „Od srca sa ljubavlju“, čijom je pravovremenom reakcijom mali Sava nastavio da korača stazom najvećeg umetnika na harmonici.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić nije krila oduševljenje plemenitim gestom ljudi iz ove kompanije:

Ova donacija ni u finansijskom smislu nije mala, ali je u simboličkom smislu ogromna - pokazuje koliko kompanija Meridian ima sluha za realne probleme i potrebe građana Kosova i Metohije, uključivši se od prvog dana u veliku akciju koju danas završavamo na najbolji mogući način. Sava Zdravković je ponos svih Gračaničana i njegov muzički talenat cela Srbija će tek čuti u pravom sjaju. Hvala još jednom Meridianu za sve što čini za naš narod u Gračanici i Pokrajini uopšte.“

Podsetimo, Sava je učenik srednje muzičke skole "Stevan Mokranjac" iz Gračanice i jedan je od najvećih muzičkih talenata na harmonici, i to ne samo u Srbiji. Svoj put ka najvećim virtuozima ovog instrumenta započeo je 2015. godine, sa nepunih 10 godina, a podjednako zadivljujuće svira tradicionalne narodne melodije, klasičnu muziku i domaće i svetske pop hitove.

Slediti svoje snove i raditi na talentu, ipak iziskuje i ogromna materijalna odricanja, a bez kupovine najsavremenije harmonike njegovo dalje muzičko školovanje i Savin veliki san – da zavšri muzičku akademiju – ostao bi neostvaren.

Zahvaljujući Meridianu, izbegnuto je da se problem prevaziđe rasprodajom i poslednjeg dela porodične imovine ili još gore – odustajanjem od daljeg muzičkog školovanja.

Strateško partnerstvo kompanije Meridian i opštine Gračanica

Još početkom godine, delegacija opštine Gračanica provela je sedmicu u obilasku kulturnih programa prestonice, kao i upoznavanju sa zaposlenima kompanije Meridian, regionalnog lidera u industriji igara na sreću. Program posete krunisan je posetom utakmici košarkaške ABA lige, koju je FMP Meridian odigrao protiv zagrebačke Cibone.

Osim što je već više od dvadeset godina sinonim održivog poslovanja, kompanija Meridian brigom o sopstvenom narodu na KiM podseća na odgovornost prema zajednici svakog od nas, organizujući brojne humanitarne akcije, dodele paketića mališanima tokom novogodišnjih praznika, kao i donacije ugroženim porodicama.

Veliki karavan humanosti Meridiana na Kosovu i Metohiji održava se svake godine uoči Božića, što je preraslo u svojevrsnu tradiciju, ali i u ogledni primer javno – privatnog partnerstva i sistemskog rada za rešavanje društvenih problema.

Kompanija Meridian će i u narednom periodu, u koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i državnim organima, raditi na projektima poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana na prostoru južne Pokrajine.

O Meridian fondaciji

Fondacija “Od srca sa ljubavlju“ osnovana je sa ciljem unapređenja kvaliteta života, društvenog – ekonomskog položaja i stepena socijalne inkluzije ugroženih kategorija stanovništva u Republici Srbiji.

Svesni da su vrednosti solidarnosti, humanosti, lične i korporativne društveno angažovane inicijative presudni u vremenima velikih iskušenja, ciljevi i glavni pravci delovanja Fondacije su:

  • Podrška zdravstveno i socijalno ugroženim licima kroz organizaciju humanitarnih akcija i kampanja usmerenih ka smanjenju siromaštva
  • Pružanje pomoći osetljivim društvenim grupama – licima sa posebnim potrebama i deci bez roditeljskog staranja kroz njihovu punu socijalnu inkluziju
  • Promovisanje vrednosti sporta i opšte fizičke kulture stanovništva
  • Ulaganje u znanje i inovativnost, promovisanje programa i akcija koje doprinose zaštiti životne sredine
  • Unapređivanje položaja kulture, nauke i obrazovanja
  • Ukazivanje na važnost društveno odgovornog poslovanja kompanija u cilju podizanja kvaliteta društva u celini


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS