Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gde je Beba: Da li je došlo do razlaza Vučića i Bebe Popovića? - | K-013 Portal
gde je beba popovic, beba popovic

Gde je Beba: Da li je došlo do razlaza Vučića i Bebe Popovića?Vest da je Vladimir Beba Popović napustio savetnički tim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je plasirao lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, izazvala je veliku pažnju javnosti.

Kako piše Danas, iako samu vest nisu potvrdili u Popovićevom Institutu za javnu politiku, u kabinetu predsednika kažu da Popović nikada nije ni bio kod njih.Na društvenim mrežama je ova glasina dočekana kao početak pada Aleksandra Vučića.

"Beba Popović nikad u životu nije bio zaposlen kod nas, na sajtu predsednika Srbije navedeni su svi njegovi savetnici. Nikad nikakav poslovni odnos sa našim kabinetom nije imao. On radi za Mila Đukanovića već godinama", rečeno je Danasu nezvanično u Predsedništvu Srbije.

Sagovornici lista tvrde da se prevelik značaj pridaje ulozi Popovića i da je on samo jedan od izvršilaca prljave medijske kampanje koja se vodi protiv političkih protivnika, ali da je glavni kreator te politike zapravo prvi čovek Srbije.

Željko Ivanović, direktor podgoričkih Vijesti, u razlazu Popovića i Vučića ipak vidi dublji smisao i smatra da, ako je vest tačna, to je još jedan znak da je možda poslednja nit koja vezuje Mila Đukanovića i Vučića pukla.

"Prije će biti da je Beba dobio otkaz nego da je napustio Aleksandra Vučića. Ako se to desilo, ja to povezujem sa Milom Đukanovićem i dešavanjima oko izbora u Nikšiću. Jer, mislim da je Beba bio i ostao više Milov čovek nego Vučićev i da je pokušavao da tu opet uspostavi mir i bratstvo kakvo je vladalo od 2010. do 2019. godine. Zahvaljujući istom tom Bebi i nepomeniku Canetu (Stanku Subotiću). Ali kako Bebi to nije uspjelo - dobio je nogu. Ili je sam otišao, nevažno", zaključuje Ivanović u izjavi za Danas.

Bivši predsednik Vlade Srbije Zoran Živković, koji je u vreme vlade Zorana Đinđića sarađivao sa Popovićem, o njemu nema nimalo lepo mišljenje i smatra da je Popović najveća greška pokojnog premijera.

"Zoran ga je oterao od sebe u januaru 2003. godine, kada je shvatio da ima najgori marketing u istoriji srpskih vlada. Bez obzira na sve dobre stvari koje su tada urađene, u medijima se nije video ni stoti deo. Videlo se samo negativno. Otkačio je Popovića i zato što je bez njegovog znanja kontaktirao sa zemunskim klanom i navodno rešavao velike sukobe među njima, a u Šilerovu je, kao što je već poznato, išao sa Čedom Jovanovićem", objašnjava Živković za Danas i dodaje da se Popović, nakon atentata, vratio 12. marta 2003. godine da pomogne i to na zahtev Dušana Mihajlovića.

Živković kaže da je njegov uslov bio da Popović ode po završetku Sablje.

"Čim je okončano vanredno stanje ja sam ga isključio iz sastava tih vladinih tela, iako su pojedini ministri pretili da će podneti ostavke ako Popović ne ostane. Rekao sam im da mogu da podnesu ostavke i da primam od devet do 15", napominje sagovornik Danasa.

Vest o navodnom razlazu Bebe Popovića i Aleksandra Vučića koju je, kaže Živković, plasirala opozicija, za njega je potpuno nebitna.

"Popović u srpskoj javnosti ima precenjenu vrednost i o njemu se pričalo godinama kao o magu propagande, bilo da je ona pozitivna ili negativna. Doduše, ne sećam se pozitivnih stvari, ali njegov doprinos negativnoj kampanji i onome što se dešava u Srbiji na našu sreću je manji nego što se misli. Beba Popović nije autor svih prljavih obračuna vlasti sa političkim protivnicima, već sve počinje od prvog čoveka. A operativci koji tu dodaju malo ovog ili onog negativnog su nebitni. Svako ko želi da vidi ko stvara tu negativnu atmosferu neka ujutru gleda od osam do 11 sati televizije sa nacionalnom frekvencijom i videće kako izgleda kanalizaciona mreža", tvrdi Živković.

(Danas)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.