Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krišto izrazila žaljenje što BiH nije otvorila pregovore sa EU - | K-013 Portal

Krišto izrazila žaljenje što BiH nije otvorila pregovore sa EU

borjana kristo, bih, pregovori sa eu

Predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto uputila je danas pismo predsedniku Saveta Evrope Šarlu Mišelu (Charles Michel) i svim članovima Evropskog saveta u kojem je navela da joj je žao što BiH juče nije dobila otvaranje pregovora sa EU.

Krišto je u pismu navela da BiH „nije dobila toliko potrebnu, a prema mišljenju svih u ovoj zemlji, zasluženu podršku kada je u pitanju otvaranje pregovora s EU“, saopštio je Savet mnistara BiH.

Ona je istakla da su svi u BiH, kako je rekla, dali svoj maksimum, koji, dodala je, nažalost, u ovom trenutku nije prepoznat od strane EU, na način kako je to očekivano u BiH.

Krišto je dalje navela da je BiH „napravila snažne iskorake“ u u 2023. godini, naglašavajući da je BiH prvi put u istoriji imala stopostotnu usklađenosti sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

Dodala je da je bila uverena da će BiH juče dobiti podršku za otvaranje pregovora, što bi, kako je ocenila, u postojećem geopolitičkom trenutku jasno i snažno vezalo BiH za EU.

„Iskreno se nadam da ovaj neočekivan neuspeh neće imati većih posledica na rad koalicije stranaka unutar BiH kako na državnom nivou, tako i na svim nivoima vlasti i da ćemo nastaviti raditi s istom efikasnošću u sprovođenju reformi“, navela je predsedavajuća Saveta ministara BiH.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS