Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Republika Srpska donosi svoj izborni zakon za opštinske i republičke izbore - | K-013 Portal

Republika Srpska donosi svoj izborni zakon za opštinske i republičke izbore

republika srpska, izborni zakon

Predsednik Srpske Milorad Dodik je izjavio je danas da će Srpska doneti svoj izborni zakon koji će biti u skladu sa Ustavom BiH i Srpske, kojim će biti predviđeno sprovođenje opštinskih i republičkih izbora.

"Srpska će doneti svoj izborni zakon, koji predviđa ustavno pozicioniranje Srpske i koji će predvideti da izborna komisija Srpske sprovodi opštinske i republičke izbore. Vratićemo nadležnost koja nam pripada", poručio je Dodik nakon sastanka sa predsednicima koalicionih stranaka i šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Naveo je da će taj zakon biti predstavljen i opoziciji u NSRS.

Dodik je istakao da je neprihvatljivo živeti u zemlji gde neko nameće izborna pravila, koja inače dogovaraju politički subjekti.

"Nećemo zadirati u izbor Predsedništva i poslanika za PD PS BiH. To će i dalje sprovoditi CIK", naveo je Dodik.

Rekao je da je narušen odnos Srpske i vlasti na novou BiH zahvaljujiući Kristijanu Šmitu.

"CIK BiH je ranije potpuno neustavno preuzeo određene ingerencije nad sprovođenjem izbora, a koje pripadaju Republici Srpskoj. Smatramo da je pitanje Izbornog zakona jedno od najvažnijih pitanja i da donošenje tog zakona mora biti rezultat dogovora unutrašnjih političkih faktora", naveo je Dodik, prenela je RTRS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS