Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada Kosova odobrila ukidanje nalepnica za srpske registarske tablice - | K-013 Portal

Vlada Kosova odobrila ukidanje nalepnica za srpske registarske tablice

vlada kosova, ukidanje nalepnica za srprske tablice

Vlada Kosova je danas usvojila Odluku kojom je odobrila prestanak obaveznog stavljanja nalepnica na registarske tablice vozila registrovanih u Srbiji.

Na sajtu Vlade piše da „uklanjanje ovog režima jeste akt dobrosusedskih odnosa“ i da, kako je navedeno, „dolazi posle potpunog priznanja tablica Republike Kosova od strane Srbije“.

Odluka je doneta na elektronskoj sednici Vlada, a stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, dodaje se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je krajem decembra kazao da je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućia kretanje vozilima sa „RKS“, odnosno kosovskim tablicama.

On je kazao novinarima da je ta odluka doneta iz praktičnih razloga kako bi se omogućila sloboda kretanja za sva vozila, a naročito radi olakšavanja života Srba na Kosovu i Metohiji.

Po njegovim rečima, ta odluka koja je stupila na snagu 1. januara, ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova, niti prejudicira određivanje njegovog konačnog statusa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS