Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pariz: Proba otvaranja OI na Seni uz učešće 50 brodova - | K-013 Portal

Pariz: Proba otvaranja OI na Seni uz učešće 50 brodova

olimpijske igre pariz, proba otvaranja, k-013

Oko 50 brodova i čamaca za koje se očekuje da će dočekati delegacije tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu na Seni, učestvovalo je danas u probi na reci, tačno 39 dana od početka Igara.

Proba između dva mosta u Parizu, prvobitno je bila zakazana za početak aprila, ali je dva puta odlagana zbog prevelikog nivoa vode u reci, kao i usled lošeg vremena.

Prva proba je održana 17. jula 2023. godine sa oko 40 brodova.

„Na toj prvoj probi smo kasnili nekoliko minuta i naučili smo lekciju. Nastavljamo probe, zadovoljni smo što se pridržavamo vremenskog roka. Gotovo svaki brod je prošao na vreme“, rekao je direktor ceremonije Ttijeri Rebul (Thierry Reboul).

Prema njegovim rečima, brodovima je potrebno 45 minuta da završe olimpijsko „putovanje“.

Ukupno 55 bordova je jutros u 6.30 krenulo, sa polazišta ispod jednog mosta, dok je rečni saobraćaj na Seni bio prekinut u 4.30 zbog te probe.

Važno je poštovanje vremena, grupna plovidba i pridržavanje tačnog vremena pošto će svaki brod morati na određeno mesto da stane za predstavljanje delegacija.

Za 24. jun zakazana je naredna proba.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu biće održana 26. jula uveče.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.