Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Srbije izgubili od Engleske na Evropskom prvenstvu - | K-013 Portal

Fudbaleri Srbije izgubili od Engleske na Evropskom prvenstvu

srbija engleska, euro 2024, fudbal, k-013

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Gelzenkirhenu od Engleske 0:1, u utakmici prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Jedini gol postigao je Džud Belingem u 13. minutu.

Engleska je na početku imala loptu i kombinovala na polovini srpskog tima, a u petom minutu Fil Foden nije stigao do lopte posle dodavanja Belingema.

Engleska gradila napade, a povela je u 13. minutu. Kajl Voker dodao je do Bukaja Sake, on je centrirao, lopta je zakačila Strahinju Pavlovića, ali ju je na pet metara sačekao Belingem i glavom je poslao u mrežu.

U 18. minutu posle dodavanja Fodena pokušao je Trent Aleksander-Arnold, ali je bio neprecizan.

Srpski tim nije uspevao da poveže dodavanja, a prvu šansu na utakmici imao je u 20. minutu kada je Aleksandar Mitrović šutirao pored gola sa 16 metara.

U 23. minutu Sergej Milinović-Savić dodao je do Dušana Vlahovića, ali je njegov udarac blokirao jedan engleski fudbaler.

Engleska je u 25. minutu izvela brzi kontranapad, Voker je šutirao iskosa sa šest metara, ali pored gola.

Srpski tim se oslobodio pritiska i ima nešto više loptu ali nije mogao da napravi šansu.

U 42. minutu Filip Kostić je zbog povrede morao da napusti teren, a zamenio ga je Filip Mladenović.

U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Srbija je imala dobar napad, Saša Lukić je centrirao pred gol, dobro se snašao Stons i izbacio loptu u korner, posle kojeg Srbija nije uspela da ugrozi protivnički gol.

Do kraja poluvremena nije bilo prilika pa je Engleska uz gol prednosti otišla na poluvreme. Prema podacima Opte, kapiten Engleske Hari Kejn imao je u prvom poluvremenu samo dva kontakta sa loptom.

Srbija je na početku drugog poluvremena imala više loptu i pokušavala preko Andrije Živkovića, a zatim i posle dodavanja Mitrovića, ali lopta nije stigla do Mladenovića u 53. minutu.

U 56. minutu dobro su kombinovali engleski igrači, sa 20-ak metara šutirao je Aleksander-Arnold, a golman Predrag Rajkovič odbranio.

Tri minuta kasnije Srbija je izvela dobar napad, po levoj strani prošao je Mladenović i ubacio loptu u peterac ka Mitroviću, koji je bio u duelu sa Tripijeom, a golman Džordan Pikford uhvatio loptu. Kapiten Srbije tražio je od sudije Danijelea Orsata da dosudi jedanaesterac, ali nije bilo prekršaja.

U 60. minutu Lukića i Mitrovića su na terenu zamenili Luka Jović i Dušan Tadić.

Dobru priliku Srbija je imala u 65. minutu kada je Tadić dobro prošao protivničke igrače i pokušao da doda do Jovića koji nije uspeo da je zahvati.

Jović je pokušao u 71. minutu, a golman Pikford je boksovao loptu.

Engleska je u 77. minutu mogla da udvostruči prednost, Kejn je pred golom bio dobar u skoku i šutirao glavom, Rajković je zakačio loptu, a ona je udarila u prečku.

Vlahović je u 82. minutu šutirao izvan kaznenog prostora a Pikford je odbranio i izbacio loptu u korner. Posle kornera pokušao je Veljko Birmančević, a Kejn je glavom ispred svog golmana izbacio loptu.

Sa distance je u 88. minutu pokušao i Sergej Milinović-Savić, ali je šutirao pored gola.

Srbija je do kraja imala loptu i pokušavala da postigne izjednačujući gol, ali nije uspela, pa je porazom počela takmičenje na Evropskom prvenstvu.

U drugom kolu u četvrtak, Srbija će igrati protiv Slovenije, a Engleska protiv Danske.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.