Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prvenstvo u Kataru poslednje na kom su igrale 32 ekipe - | K-013 Portal

Prvenstvo u Kataru poslednje na kom su igrale 32 ekipe

katar, prvenstvo, fudbal

Svetsko prvenstvo koje je danas završeno trijumfom Argentine poslednje je na kom su igrale 32 nacionalne selekcije, jer će se za četiri godine za "Zlatnu boginju" nadmetati 48 reprezentacija.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je odlučila da dodatna mesta na Svetskom kupu dobiju četiri selekcije iz Afrike, po tri iz Evrope i Azije, po dve iz Severne i Južne Amerike i jedna iz Pacifičkog regiona, dok će poslednji učesnik doći iz međukontinentalnog baraža. 

Prema planu koji je objavila FIFA, na naredom Svetskom prvenstvu 48 učesnika biće podeljeno u 16 grupa sa po tri tima, a u šesnaestinu finala će proći dva prvoplasirana iz svake grupe.

Predsednik FIFA Đani Infantino je, međutim, u Kataru najavio da će se sistem takmičenja još jednom razmotriti i da postoji mogućnost da bude 12 grupa sa po četiri tima.

U prvoj varijanti umesto dosadašnje 64 utakmice bilo bi odigrano 80, a u drugoj varijanti čak 104 susreta, pa bi prvenstvo trajalo 35 dana.

Naredni Svetski kup prvi put će se igrati u tri države - Sjedinjenim Američkim Državama, Maksiku i Kanadi. Do sada se samo jednom desilo da je završni turnir organizovan u dve zemlje, kada su 2002. godine domaćini bili Japan i Južna Koreja. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.