Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Remi Danske i Slovenije na Evropskom prvenstvu - | K-013 Portal

Remi Danske i Slovenije na Evropskom prvenstvu

danska slovenija, euro 2024, fudbal, k-013

Fudbalske reprezentacije Danske i Slovenije odigrale su danas u Štutgartu nerešeno 1:1, u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Danska je povela u 17. minutu golom Kristijana Eriksena, a izjednačio je Erik Janža u 77. minutu.

Prvu priliku imala je Danska, preko Jonasa Vinda, ali je on ipak bio u ofsajdu.

Danska je imala više loptu, ali je ozbiljnu priliku imala Slovenija u 16. minutu kada je snažno šutirao Benjamin Šeško, ali pored gola.

Minut kasnije Danska je povela. Posle dobre akcije Vind je petom dodao loptu do Eriksena, a on iz poluvoleja poslao loptu u mrežu. Eriksen je postigao gol 1.100 dana nakon što je doživeo srčani udar na terenu tokom utakmice na Evropskom prvenstvu 2021.

Danska je u 28. minutu mogla da udvostruči prednost kada je Šeško pogodio saigrača Jana Mlakara, a lopta je prošla pored stative.

Slovenija je pokušavala da napravi šansu i ugrozi protivnički gol ali bezuspešno. Sa druge strane Eriksen je predvodio Dance, imao je dobra dodavanja i povezivao ekipu, koja je na poluvreme otišla uz prednost od jednog gola.

U 50. minutu Slovenija je imala napad, učestvovali su Andraž Šporar i Timi Elšnik, a Janik Vestergor je dobro intervenisao i otklonio opasnost.

Danska je u 65. minutu mogla da udvostruči prednost, ali je golman Jan Oblak dobro odbranio šut Rasmusa Hojlunda.

Dva minuta kasnije u dobroj šansi bio je i Adam Gnezda Čerin, ali je glavom poslao loptu pored stative.

Slovenija je u tim trenucima inicijativu, prvo je Šporar posle slobodnog udarca iz izgledne pozicije šutirao pored gola, a zatim je Šeško u 76. minutu sa više od 20 metara pogodio stativu.

Slovenija je izjednačila u 77. minutu kada je šutirao Janža, lopta je pogodila Mortena Hjumlanda, promenila pravac i otišla u mrežu.

Šporar je mogao da donese prednost Sloveniji u 81. minutu, ali je njegov šut odbranio golman Kasper Šmajhel. Do kraja nije bilo prilika pa su ekipe osvojile po bod na početku Evropskog prvenstva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.