Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tadić: Trebalo je da igram od početka protiv Engleske - | K-013 Portal

Tadić: Trebalo je da igram od početka protiv Engleske

dusan tadic, srbija engleska, fudbal, euro 2024, k-013

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da mu je teško što nije počeo utakmicu protiv Engleske na početku Evropskog prvenstva i da je kao najbolji igrač ekipe trebalo da bude starter.

„Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč. Pričao sam sa selektorom, ali teško je jer se igra protiv Engleske. Ja sam kapiten i lider, mislim da sam najbolji igrač ovog tima, bez lažne skromnosti i naravno da mislim da je trebalo da počnem. Poštujem odluku selektora, ali mislim da sam mogao mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi igraću 30, ali voleo bih da igram 90“, rekao je Tadić za RTS.

Fudbaleri Srbije izgubili su u Gelzenkirhenu od Engleske 0:1, u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Tadić je ušao u 61. minutu kada je na terenu zamenio Aleksandra Mitrovića.

„Naravno da želiš da budeš deo kolektiva, da uradiš sve za kolektiv. Nije bitan pojedinac, idemo dalje, da prođemo, to je najbitnije. Imamo zajedništvo i učinićemo sve za to“, naveo je Tadić.

Govoreći o utakmici, on je rekao da je Srbija propustila veliku šansu.

„Nudili su nam se celu utakmicu, dali su nam mnogo prostora između linija, mogli smo to da kaznimo. U drugom poluvremenu smo mogli da izvučemo mnogo bolji rezultat i ostaje žal zbog toga. Znali smo da ćemo imati šansu protiv njih, nisu dovoljno pritiskali loptu, mogli smo da ih ugrozimo i da im nanesemo bol. Treba da se okrenemo sledećoj utakmici i da pobedimo“, naveo je Tadić.

On je rekao da je sada potrebna dobra analiza i oporavak pred utakmicu protiv Slovenije u četvrtak u Minhenu i da je prolazak u drugu fazu neka vrsta obaveze.

„Neće biti lako, gledao sam ih malo protiv Danske, dosta su nezgodni, imali su nekoliko šansi da postignu još jedan gol“, dodao je Tadić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.