Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Avramović: Poslednji atom snage smo dali za grb, zemlju i za Borišu Simanića - | K-013 Portal

Avramović: Poslednji atom snage smo dali za grb, zemlju i za Borišu Simanića

aleksa avramovic, reprezentacija srbije, kosarka, mundobasket

Košarkaški reprezentativac Srbije Aleksa Avramović rekao je da je njegova ekipa u današnjem polufinalu Svetskog prvenstva protiv Kanade dala poslednji atom snage za pobedu.

Istakao je da je nacionalni tim pokazao šta znači borba za "grb, zemlju, porodicu i Borišu Simanića".


"Boriša nam je opet poslao poruku.. Dali smo poslednji atom snage, znali smo da je ovo fantastična ekipa, imaju ol-star igrače, ali mi smo pokazali šta je borba za grb, za našu zemlju, porodice, za Borišu (Simanića)...", rekao je Avramović za Sport klub posle polufinala.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobedila selekciju Kanade sa 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23).

"Niko nije umoran, odmah da kažem. Poslednji atom snage smo dali za ovu pobedu... Imamo još mnogo toga da damo... Znate koliko ovo nama znači, šta nas je zadesilo protiv Sudana kad je jedna bezazlena situacija bila umalo tragična...

Kad nam je Boriša poslao poruku pre tri dana... Ima još gasa u nama
", rekao je Avramović.


Srbija će se za zlato na Mundobasketu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju SAD i Nemačka.

"Mi smo uvek Srbija. Zapamtite. Mi smo uvek Srbija, sa kojim god timom da odemo. Borili smo se i za one koji nisu došli, za naraštaje koji će tek doći. Volimo vas sve, borimo se za vas. Ostala nam je još jedna (utakmica)", zaključio je Avramović.

Srbija pred ovaj šampionat sveta nije bila među glavnim favoritima za zlatnu medalju, a Ognjen Dobrić je za RTS istakao da je njegova ekipa zaslužila plasman u finale.


"Možda nisu verovali u nas, ali momci su pokazali kako se bori od prve utakmice do ove. Čestitao bih svima, celoj ekipi, stručnom štabu i ekipi na ulasku u finale. Daćemo sve od sebe da i u tom finalu pokažemo zube koji god protivnik da bude. Zaslužili smo, borili smo se od prvog trenutka", rekao je Dobrić.

Da posao još uvek nije završen rekao je i Nikola Jović.

"Ovo nisu saigrači, ovo su braća i hvala im na svemu. Ali, posao još nije završen, imamo finale", rekao je on.

Finale i utakmica za treće mesto igraće se u nedelju, takođe u Manili.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS