Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bogdanović: Odigrali smo onako kako treba, medalja je još uvek daleko - | K-013 Portal

Bogdanović: Odigrali smo onako kako treba, medalja je još uvek daleko

bogdan bogdanovic, kosarka, reprezentacija srbije

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je danas da je ceo tim odigrao odlično u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, kao i da nije očekivao ubedljivu pobedu protiv Litvanije.

„Nekako smo uspeli da pronađemo energiju (posle prve četvrtine) i igrali smo jedni za druge, verovali smo, znali smo da je utakmica 40 minuta i da nevezano kako počne samo treba da verujemo. Oni su eto imali tu utakmicu sa Amerikom, dobili su ih. Takav je turnir, takvog je tipa i idemo dalje sada smo u polufinalu, da se slegnu ove emocije i da se koncentrišemo na tu utakmicu“, rekao je Bogdanović za Sport klub.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u Manili savladala Litvaniju sa 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13).

Srbija će u petak u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Kanade i Slovenije.

Bogdanović se zahvalio saigračima i rekao da mu je drago da bude njihov kapiten.

„Drago mi je da sam njihov kapiten i nekako smo svi tu zajedno, družimo se i ne osećam se uopšte kao kapiten“, rekao je on i dodao da je medalja još uvek daleko.

„Nećemo još o tome, polufinale je bitna utakmica“, istakao je on.

Bogdanović se zahvalio na podršci srpskom reprezentativcu Boriši Simaniću, koji je posle jednog duela na meču sa Južnim Sudanom ostao bez bubrega.

„Prvo što je uradio poslao nam je poruku u grupu. ‘Momci idemo večeras da pobedimo, ja sam dobro ne brinite’. Nismo ni spavali par noći, uzbudili smo se zbog njega, imao je dve operacije, bilo je kritično stanje, ali on je ustao i napisao poruku… Hvala mu što je pored svega što se njemu desilo opet našao vremena i snage da nam pošalje tu poruku“, rekao je Bogdanović.

Kapiten selekcije Srbije dodao je da igrači osećaju podršku navijača.

„Zahvaljujemo se svima ispred televizora, znamo da imamo punu podršku, zahvalni smo im. Ali stvarno moramo da se zahvalimo ovim ljudima što su došli, pre svega našim porodicama, prijateljima, dosta je tu navijača iz tima, odatle i potiče ta podrška, a tu su i ostali navijači koji drže atmosferu“, zaključio je Bogdanović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS