Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bogdanović srušio još jedan rekord Mundobasketa: Voleo bih Amerikance u finalu, da se izmerimo - | K-013 Portal

Bogdanović srušio još jedan rekord Mundobasketa: Voleo bih Amerikance u finalu, da se izmerimo

bogdan bogdanovic, mundobasket, kosarka, reprezentacija srbije

Kapiten srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović nakon meča sa Kanadom rekao je da bi u finalu voleo da igraju sa SAD.

"Mnogo smo srećni, mnogo smo trenirali za ovo. Drago mi je da smo u finalu, bio sam nervozan, ali mi je na kraju drago da smo pobedili. Voleo bih Ameriku u finalu, da se izmerimo", rekao je Bogdanović.


On je ponovo odigrao briljantan meč sa 23 poena, tri trojke i upisao se u istoriju, pošto je na 24 uzastopne utakmice na Mundobasketima pogodio za tri.

"Svaka čast svima, Dobriću, koji je jako ušao u meč, pogodio važne šuteve, Avramoviću koji je gledao "tejpove" kako da ukrade loptu Alekseneru i ukrao je, nije nam dao 30. Večeras da proslavimo, a sutra zna se, priprema za finale", poručio je Bogdanović.
 
Bogdanović ukupno ima 69 ubačenih trojki na šampionatima sveta, što je najviše u poslednjih 30 godina.

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva, nakon što su savladali Kanadu rezultatom 95:86. Najefikasniji u timu Srbije bio je Bogdanović sa 23 poena, a pratili su ga Milutinov i Dobrić sa po 16.

Srbija će u nedelju u finalu igrati protiv boljeg iz susreta između Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, koji je na programu danas u 14.40 sati.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS