Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda ubedljivo poražena od Monaka - | K-013 Portal

Crvena zvezda ubedljivo poražena od Monaka

crvena zvezda, monako, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u gostima od Monaka sa 80:98 (17:25, 21:21, 22:23, 20:29), u meču 28. kola Evrolige.

Najbolji kod Zvezde bili su Luka Mitrović sa 18 poena i 10 skokova i Jago Dos Santos sa 16 poena i pet asistencija.

Monako je do pobede predvodio Majk Džejms sa 20 poena, a pratili su ga Donatas Motiejunas i Eli Okobo sa 14 poena.

Zvezda je na 16. mestu na tabeli sa 10 pobeda i 18 poraza, a Monako je na trećoj poziciji sa 18 pobeda i 10 poraza.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Makabi, dok će Monako gostovati Albi.

Košarkaš Monaka Majk Džejms večeras je postao najbolji strelac u istoriji Evrolige. On je na večnoj listi strelaca prestigao nekadašnjeg grčkog košarkaša Vasilisa Spanulisa, koji je u karijeri postigao 4.455 poena.

Zvezda je predvođena Lukom Mitrovićem bila bolji protivnik većim delom prve četvrtine, ali je potpuno stala u poslednjih dva minuta te deonice, dozvolila Monaku seriju od 12:0 i na prvu pauzu otišla sa osam poena zaostatka 17:25.

Crveno-beli su u drugu deonicu ušli vezanim trojkama Hange i Dos Santosa, ali je Monako posle tajm-auta Obradovića uspeo da zaustavi nalet Zvezde, a sredinom druge deonice stigne i do dvocifrene prednosti 25:36.

Na tri minuta i 53 sekunde pre kraja poluvremena, utakmica je na kratko prekinuta, pošto je Majk Džejms postigao 13 poen na meču i postao najbolji strelac u istoriji Evrolige.

Do kraja poluvremena, Monako je uspeo da održi prednost, i crveno-beli su na odmor otišli sa osam poena zaostatka 38:46.

Zvezda je mnogo bolje ušla u nastavak igre i serijom 9:2 stigla do rezultatskog priključka 47:48. Crveno-beli su kao i u prvoj četvrtini pali u završnici deonice i dozvolili Monaku da se ponovo rezultatski odlepi 60:69.

Na startu poslednje četvrtine Monako je vezao dve trojke, stigao do 15 poena prednosti (60:75) i već u tom trenutku rešio pitanje pobednika.

Do kraja meča, Zvezda ne da nije uspela da se vrati u meč, već je dozvolila Monaku da stigne do ubedljive pobede.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS