Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Denveru malo 43 poena Jokića - Minesota preživela u seriji, Bogdanović i Atlanta na korak od eliminacije - | K-013 Portal

Denveru malo 43 poena Jokića - Minesota preživela u seriji, Bogdanović i Atlanta na korak od eliminacije

nba, denver, jokic, bogdanovic

Minesota timbervulvsi savladali su Denver nagetse 114:108 na domaćem parketu i tako sprečili da budu "počišćeni". Nikola Jokić odigrao je odličnu partiju, ali je izostala pomoć saigrača u ključnim trenucima, pa se ekipe vraćaju u Kolorado.

Nagetsi nisu uspeli da završe posao i stignu do prve plej-of serije koju bi savladali 4:0 u istoriji franšize. Denver se sa puta u Mineapolisu vraća sa pobedom i porazom, pa na domaćem terenu ima "dve meč lopte" da se plasira u narednu plej-of rundu.

Nagetsi su i ovaj kao i treći me počeli sporo. Minesota je od prvog trenutka diktirala meč, već u 10. minutu imali su devet poena prednosti, ali su Nagetsi poenima Mareja i Brauna zaostatak smanjili na minus jedan, pa je na semaforu bilo 23:22.

U drugoj četvrtini, šut je služio košarkaše Majka Melouna, pa se svega 14 minuta Nikole Jokića na parketu u prvom poluvremenu zbog tri faula nije primećivalo. Denver je uspeo da na poluvreme ode sa četiri poena prednosti.

Na najbolji način Nikola Jokić otvorio je treću četvrtinu, dve brze trojke donele su ekipi devet poena prednosti.

Minesota se zahvaljujući Entoniju Edvardsu vratila u meč, prvo nadoknadila prednost, a potom pred oslednju deonicu stigla i do vođstva od šest poena prednosti.

Odluka Melouna da odmara Jokića koji je jedini nosio igru Denvera mogla je skupo da košta Majka Melouna. Denver je u prva tri minura postigao svega dva poena, a Minesota je u tom trenutku prvi put povela sa plus 11.

Timbervulvsi su pred kraj meča imali 12 poena prednosti, i kada se činilo da će pobediti, Denver je za nešto više od dva minuta napravio seriju 12:0 i izborio produžetak.

Raspoloženi Jokić nije bio dovoljan da Denver preko produžetka stigne do pobede. Aleksandar-Voker i Entoni Edvards su svojim trojkama doneli pobedu Minesoti i produžetak serije.

Najefikasniji košarkaš na meču bio je Nikola Jokić sa 43 poena, Mari je dodao 19, Porter 15, a Gordon 14 poena. Klupa Denvera postigla je svega 12, od kojih je Brus Braun imao 11, a Diandre Džordan jedan.

U timu Minesote, Edvards se ponovo istakao sa 34 poena, Konli je doprineo sa 19, Tauns je dodao 17, a Rudi Gober 14 poena.

Boston na pobedu od izbacivanja Atlante, Voriorsi izjednačili protiv Kingsa

Boston seltiksi savladali su Atlanta hokse 129:121, pa nakon ove pobede vode 3:1 u seriji i na domaćem terenu u narednoj utakmici imaju priliku da "završe posao". Golden Stejt voriorsi su na svom parketu savladali Sakramento 126:125, čime su izjendačili na 2:2 u seriji.

Košarkaši Atlante nalaze se na korak od ispadanja iz plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Boston je ponovo bolje ušao u meč. Već posle prve četvrtine imali su 10 poena prednosti, da bi na poluvreme otišli sa 12.

Atlanta se na kratko probudila, u trećoj četvrtini smanjili su prednost rivala na pet poena, ali su u četvrtoj ponovo izgubili poraz i prepustili "brejk" Bostonu koji sada vodi 3:1 i imadve meč lopte.

Trej Jang ima odličan meč iza sebe. Plejmejker Atlante upisao je 35 poena uz 15 asistencija. Deandre Hanter postigao je 27 poena, Dežonte Mari dodao je 23, a Klint Kapela 10.

Bogdan Bogdanović nije bio dobar, reprezentativac Srbije upisao je osam poena uz dva skoka.

U ekipi Bostona Braun i Tejtum postigli su po 31 poen, Markus Smart dodao je 19, Derik Vajt je doprineo sa 18, a Brogdon sa 14 poena, dok je Vilijams doprineo 13.

Golden Stejt izjednačio u seriji sa Sakramentom

Golden Stejt imao je 10 poena na početku poslednje deonice, Kingsi to nadoknadili, ali promašili šut na pobedu.

Kingsi su odigrali bolje prvo poluvreme, posle dve deonice vodili su 69:65. Nastupila je popularna treća četvrtina Voriorsa koju je tim iz San Franciska dobio 37:23, u poslednjoj deonici gosti nisu uspeli da nadoknade zaostatak u potpunosti.

Stef Kari umalo je bio tragičar svoje ekipe. U trenutku kada Voriorsi nisu imali tajm-aut plejmejker Voriora ga je zatražio, nakon čega je dobio tehničku, a Sakramento pogodio trojku kojom je prišao na minus jedan.

U narednom napadu, promašio je flouter, ali na njegovu sreću i sreću Voriorsa, ali su košarkaši Sakramenta promašili šut za pobedu.

U ekipi Voriorsa, Stef Kari ubacio je 32 poena, Klej Tompson postigao je 26, Pul je ekipi doprineo sa 22 poena, Vigins je postigao 18 poena, a Drejmond Grin nakon utakmice suspenzije osam uz 14 skokova.

U ekipi Sakramenta Dieron Foks postigao je 38 poena, Mari je doprineo sa 23, Monk sa 16 poena.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS