Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Crvene zvezde poraženi od Žalgirisa - | K-013 Portal

Košarkaši Crvene zvezde poraženi od Žalgirisa

crvena zvezda, zalgiris, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su vešeras kao domaćini od Žalgirisa sa 91:93 (22:23, 23:22, 20:23, 26:25), u meču 26. kola Evrolige.

Najbolji kod Zvezde bio je Jago Dos Santos sa 21 poenom i 14 asistencija, a pratili su ga Luka Mitrović i Nemanja Nedović sa po 15 poena.

Žalgiris je do pobede predvodio Kinan Evans sa 25 poena i šest asistencija.

Zvezda je 16. na tabeli sa 10 pobeda i 16 poraza, a Žalgiris je na 13. mestu sa 11 pobeda i 15 poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Bajernu, dok će Žalgiris dočekati Olimpijakos.

U prvih deset minuta meča viđena je izjednačena igra, gde su obe ekipe lošije odigrale u fazi odbrane. Zvezdu su u rezultatskom egalu održali Mitrović i Jago Dos Santos, dok su kod Žalgirisa na startu meča raspoloženi bili Birutis i Evans.

Crveno-beli su do prve prednosti na meču stigli u drugom minutu druge deonice nakon poena Smarta (24:23). U izjednačenoj i rastrzanoj igri ekipe su se smenjivale u vođstvu, nijedan tim nije uspeo da stekne veću prednost i na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom (45:45).

Zvezda je imala odlične procente šuta, posebno za dva poena, ali svoje raspoloženo šutersko poluvreme nije uspela da valorizuje rezultatskom prednošću.

Sredinom treće deonice, Žalgiris je iskoristio lošu odbranu Zvezde i sigurnim šutevima za tri poena stigao do šest poena prednosti (53:59). Zvezda je posle tajm-auta odgovorila sa čtiri vezana poena i odbila nalet gostiju, a nakon vezanih trojki Giedraitisa i Dos Santosa, na dva minuta pre kraja četvrtine, stigla i do prednosti (65:63).

U završnici pretposlednje deonice, Zvezda je ponovo odigrala slabije u fazi napada i dozvolila Žalgirisu da u poslednju četvrtinu, serijom 5:0, uđe sa tri poena prednosti 65:68.

Zvezda je u poslednju deonicu ušla serijom 7:0, i trener Žalgirisa Trinkijeri je bio prinuđen da zatraži tajm-aut, nakon kog su gostujući igrači dobro reagovali i sa sedam vezanih poena stigli do novog vođstva (72:75).

Nakon promašena oba slobodna bacanja Butkevičijusa i poena Nedovića sa druge strane, crveno beli su na 50 sekundi do kraja imali poen zaostatka (87:88). U narednom napadu Evans je pogodio za dva, a Bolomboj je pogodio oba slobodna bacanja. Na 20 sekundi do kraja uz poen prednosti Žalgiris je krenuo u napad a Jago Dos Santos je napravio nesportski faul i Žalgiris je dobio dva slobodna bacanja i loptu sa strane.

Ulanovas je realizovao jedno slobodno bacanje, a u nastavku je Dimša bio oba puta siguran i doneo Žalgirisu nedostižna četiri poena prednosti i važnu pobedu gostujućoj ekipi za borbu za plej-in.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS