Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Partizana izgubili od Panatianaikosa u Evroligi - | K-013 Portal

Košarkaši Partizana izgubili od Panatianaikosa u Evroligi

kk partizan, panatinaikos, evroliga, kosarka

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Atini od Panatinaikosa 71:84 (16:18, 24:24, 18:16, 13:26), u utakmici 22. kola Evrolige.

U rasprodatoj OAKA Areni najefikasniji u ekipi Partizana bio je Pi Džej Doužer sa 16 poena, osam asistencija, sedam skokova i šest ukradenih lopti. Džejms Naneli dodao je 13 poena, Alen Smailagić 11, a Bruno Kaboklo osam poena.

Panatinaikos je predvodio Kendrik Nan sa 21 poenom, dok je bivši igrač Partizana Matijas Lesor imao 14 poena i devet skokova. Konstantinos Mitoglu dodao je 16 poena i sedam skokova.

Uoči utakmice održan je minut ćutanja u čast bivšeg košarkaša i trenera Dejana Milojevića, koji je u sredu u SAD umro od posledica srčanog udara. Igrači Partizana su na zagrevanje izašli u crnim majicama sa njegovim likom i porukom: I najveći borci nekada odlaze“.

U ekipi Partizana nije bilo kapitena Kevina Pantera zbog bolesti, a umesto njega traku je nosio Uroš Trifunović.

Panatinaikos je na početku poveo, a  Doužer je vezao osam poena za prednost Partizana 12:7. Domaći su uzvratili serijom 8:2 za vođstvo 15:12, Partizan je ponovo poveo, ali je grčki tim trojkom Huanča Ernangomesa deonicu završio vođstvom 18:16.

Na početku druge četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, na jednoj strani pogađali su Smailagić i Džejlin Smit, a na drugoj Nan i Kostas Adetokunbo.

Partizan je gubio lopte što su domaći iskoristili i serijom 12:2 poveli sa 40:31. Beogradski tim se vratio uzvratio serijom 7:0, posle koje je na poluvreme otišao sa dva poena zaostatka, 40:42.

Sa pet uzastopnih poena Nanelija Partizan je poveo sa 45:44, ekipe su se posle toga smenjivale u vođstvu, ali nijedna nije uspela da stekne više od dva poena prednosti. Zakucavanjem Lesora, treća ćetvrtina završena je nerešeno 58:58.

Panatinaikos je predvođen Lesorom dobro počeo poslednju deonicu i poveo sa 66:60, a posle trojke Kostasa Slukasa i bacnja Nana sa 71:62. Crno-beli su grešili u napadu i gubili lopte pa su domaći držali devet razlike (77:68).

Neuspešno su u završnici igrači Partizana šutirali trojke i nisu mogli da smanje zaostatak, što je Panatinaikos iskoristio i na kraju pobedio uz dvocifrenu prednost.

Partizan je 10. na tabeli sa 11 pobeda i 11 poraza, a Panatinaikos je četvrti sa 14 pobeda i osam poraza.

U sledećem kolu Partizan će dočekati Žalgiris, a Panatinaikos će kao gost igrati protiv Makabija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS