Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Mornar u ABA ligi - | K-013 Portal

Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Mornar u ABA ligi

kk partizan, kk mornar, aba liga

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Baru Mornar sa 98:76 (22:18, 22:14, 23:24, 31:20), u utakmici 14. kola ABA lige.

U ekipi Partizana svi igrači su se upisali među strelce, a najefikasniji je bio Danilo Anđušić sa 17 poena. Tristan Vukčević postigao je 13 poena i imao je osam skokova, a Balša Koprivica 11 poena i osam skokova. Za crno-bele debitovao je Džejlin Smit i postigao je 11 poena uz šest asistencija.

Džejms Naneli dodao je 10 poena, a Mateuš Ponjitka i Frenk Kaminski po devet poena.

U domaćem timu Entoni Luis postigao je 18 poena, Markus Veders 17 poena uz devet skokova, a Aleks Gavrilović 12 poena.

Partizan je dobro počeo i poveo sa 15:2, ali su domaći posle toga zaigrali bolje i preokrenuli na 16:15. Crno-beli su uzvratili serijom 7:0 i uz prednost završili prvu deonicu.

U prvom delu druge četvrtine ekipe su pogađale trojke i Mornar je bio na tri poena zaostatka 32:35, a Partizan je do kraja ipak uspeo da stekne 12 poena prednosti na poluvremenu (44:32).

Slično je bilo i u nastavku, u kome je trener Željko Obradović pružio priliku igračima sa manjom minutažom. Partizan je imao 15 poena prednosti, domaći su uspeli da smanje razliku ali nedovoljno da ozbiljno zaprete, pa je dvocifrenom prednošću gostiju završena i treća četvrtina (67:56).

Trojkom Anđušiča Partizan je u poslednjoj deonici imao 21 razlike, 82:61 i do kraja je sačuvao ubedljivu prednost za 10. pobedu u ligi.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 10 pobeda i četiri poraza, a Mornar je poslednji sa pobedom i 13 poraza.

U sledećem kolu Partizan će 6. januara dočekati Krku, a Mornar će dan ranije u Podgorici igrati protiv Budućnosti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS