Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Reala ubedljivo savladali Olimpiju, Žalgiris savladao Baskoniju - | K-013 Portal

Košarkaši Reala ubedljivo savladali Olimpiju, Žalgiris savladao Baskoniju

kosarka, evroliga, real, olimpija, zalgiris, guduric

Košarkaši Reala ubedljivo su večeras pobedili Olimpiju rezultatom 88:71 i tako zadržali maksimalan učinak posle četiri odigrana kola Evrolige, dok je Žalgiris napravio iznenađenje u Vitoriji i lako savladao Baskoniju rezultatom 99:82.

Nošena Nikolom Mirotićem i Šejvonom Šildsom, Olimpija je u prvom poluvremenu držala korak sa osvajačem Evrolige, ali je u nastavku meča Real bio mnogo bolji i na kraju ubedljivo slavio.

U pobedi "kraljevskog kluba" istakli su se Serhio Ljulj sa 19 poena, 13 je dao Mario Hezonja, a nekadašnji član Crvene zvezde Fakundo Kampaco je imao 12 poena i 10 asistencija.

Šilds sa 16 i Mirotić sa 13 poena bili su jedini dvocifreni kod Olimpije koja ima pobedu i dva poraza uz odloženi meč protiv Makabija.

Uprkos fenomenalnim partijama Čime Monekea (32 poena i devet skokova) i Markusa Hauarda (26 poena) Baskonija je ubedljivo poražena kod kuće od Žalgirisa i tako ostala na samo jednom slavlju.

Litvanski klub su ka trećoj pobedi u sezoni predvodili Roland Šmits sa 21 poenom i osam skokova, Brejdi Manek sa 17 poena i 14 skokova, zatim Kinan Evans sa 14 poena i Dovidas Giedraitis i Tomas Dimša sa 13.

Srpski košarkaš Vanja Marinković za 17 minuta nije postigao poen za Baskoniju, a uputio je samo tri šuta ka košu gostiju.

Gudurić odličan u pobedi košarkaša Fenerbahčea nad Asvelom

Srpski košarkaš Marko Gudurić postigao je 14 poena u pobedi Fenerbahčea nad Asvelom rezultatom 101:86 u meču četvrtog kola Evrolige.

Asvel je mnogo bolje otvorio meč, imao i 15 razlike krajem prvog poluvremena, ali je domaćin zatim digao nivo igre i vratio se u potpunosti u meč u finišu treće deonice, a na kraju stigao i do ubedljive pobede.

Gudurić je odigrao odličnu utakmicu, postigao je 14 poena, a imao je i dva skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Najefikasniji u redovima Fenerbahčea bio je Skoti Vilbekin sa 18 poena, Tarik Biberović je dao 17, Džonatan Motli 15, a Najdžel Hejs-Dejvis 14.

Kod Asvela se istakao Frenk Džekson sa 25 poena, a po 11 su imali Nando De Kolo i Žofri Lovernj.

Fenerbahče sad ima skor 3:1, dok je Asvel nanizao i četvrti poraz na startu sezone.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS