Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije protiv Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva, Dončić isključen pred kraj meča - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije protiv Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva, Dončić isključen pred kraj meča

kosarka, mundobaske, srbija,kada, polufinale, svetsko prvenstvo

Muška košarkaška reprezentacija Kanade plasirala se danas u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u Manili pobedila Sloveniju sa 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18).

Najefikasniji u selekciji Kanade bio je Šej Gildžes-Aleksander sa 31 poenom, uz 10 skokova, dok je Er Džej Baret dodao 29 poena, uz devet uhvaćenih lopti.

 
U reprezentaciji Slovenije bolji od ostalih je bio Luka Dončić sa 26 poena, a Klemen Prepelič je upisao 22 poena.
 
Prvo poluvreme proteklo je u egalu. Nijedna selekcija nije povela sa više od četiri poena razlike, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 50:50.
 
Kanada je zaigrala bolje i u trećoj četvrtini u dva navrata povela sa 16 poena razlike.

 
Slovenija je uspela da smanji zaostatak do kraja treće četvrtine na minus devet (80:71), da bi Kanada u poslednjoj četvrtini odbila nekoliko naleta protivnika i izborila svoj prvi plasman u polufinale Svetskog prvenstva.
 
Utakmicu je obeležila i isključujuća tehnička greška najboljeg igrača Slovenije Luke Dončića, koji je šest i po minuta pre kraja morao da napusti teren.
 
Kanada će u polufinalu u petak u 10.45 igrati protiv Srbije, dok se istog dana od 14.30 sastaju Nemačka i SAD.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS