Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde pobedili Milano u Evroligi - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde pobedili Milano u Evroligi

kosarka, evroliga, crvena zvezda, milano

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na gostujućem terenu Milano sa 76:62 (23:15, 24:16, 10:16, 19:15), u utakmici 21. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Rokas Gedraitis sa 22 poena uz šest skokova, dok je Džoel Bolomboj postigao 14 poena i imao šest skokova. Miloš Teodosić doprineo je sa devet poena i pet asistencija, Nemanja Nedović sa osam poena, a Adam Hanga sa sedam poena, šest skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije.

U italijanskom timu Đordano Bortolami postigao je 14 poena, a Aleks Pojtres 12 poena. Devon Hol, Šabaz Nejpir i Karl Hajns dodali su po šest poena.

Ekipe su bile izjednačene u prvoj četvrtini, a Zvezda je u završnici napravila seriju 9:0, uz dve trojke Gedraitisa i deonicu završila vođstvom 28:15.

Beogradska ekipa je dobro igrala u nastavku, dobro u skoku i odbrani i predvođena Teodosićem povela je sa 30:17. Razigrao se i Gedraitis i Zvezda je otišla na 37:19, a seriju je trojkom prekinuo Bartolani.

Na kraju poluvremena Zvezda je vodila 47:31, a koševe su postizali Luka Mitrović i Bolomboj.

Milano je dobro poćeo treću četvrtinu predvođen Nikolom Melijem napravio je seriju 9:0 i prišao na 40:47. Zvezda je odbila taj napad i vratila dvocifrenu prednost, koja je na početku poslednje deonice iznosila 12 poena (59:47).

Domaći su zaigrali bolje i prišli na 54:59, a njihovu seriju prekinuo je Hanga. Trojkom Teodosića Zvezda je ponovo otišla na 10 razlike, 66:56. Milano je posle toga uspeo da smanji zaostatak na šest razlike, ali više od toga nije uspeo pa je pretrpeo 12. poraz.

Obe ekipe imaju isti skor od po devet pobeda i 12 poraza.

U sledećem kolu Zvezda će 18. janaura dočekati Baskoniju, a Milano će igrati na gostovanju u Valensiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS