Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Majami i Njujork u polufinalu Istoka, Voriorsima brejk, Memfis i dalje u igri - | K-013 Portal

Majami i Njujork u polufinalu Istoka, Voriorsima brejk, Memfis i dalje u igri

nba, kosarka, majami, njujork, memfis

Pomovo strašni Džimi Batler, noćna mora Milvokija. Gotovo je, osmi je eliminisao prvog, pisali smo već, tek peti put u istoriji od kada je uveden ovaj sistem elininacije. Baksima nije bio dovoljno ni +14 u poslednjoj četvrtini, bili su na dva poseda prednosti u poslednje četiri sekunde.

A onda, šok. Gejb Vinsent je pogodio trojku, Holidej pogodio jedno slobodno bacanje, Batler je iz nemoguće pozicije u poslednjoj sekundi doneo produžetak.

Završio je sa 42 poena, u overtajmu njegov tim je stigao do pobede. Adetokumbo se vratio nakon povrede sa ostvaranja serije, ubacio je 38 poena, ali za njegov tim je kraj, sigurno da se ovaj rasplet na startu plej-ofa može označiti kao senzacionalan.

Prošli su i Niksi, čeka nas duh starih vremena, Njujork ide na Majami. Tim iz "Velike Jabuke" nije propustio šansu da dotuče Kavse u Ohaju. Zaslužili su, verovali ili ne, ovo je tek drugi put u veku da Niksi slave u plej-of seriji, Branson čiji je otac pre više od dvadeset godina igrao za Njujork je vodio tim sa 23 poena, Baret dodao 21, kontrolisali su igru, spustili Kavse na 95 koševa.

Kao i svi timovi koje vodi Tibodo, Njujork ima čvrstinu, plus, i bez povređenog Rendla pokazali su kakvu dubinu u ekipi poseduju. U svakom slučaju, serija sa Majamijem biće potpuno otvorena, bilo kako bilo imaćemo jedno iznenađenje u finalu Istoka. Podsetimo, Filadelfija se odmara i čeka pobednika duela Bostona i Atlante, Seltiksima nedostaje korak, ali nije gotovo, Houksi su vratili brejk.

Na Zapadu, jedan par polufinala je poznat, top tim Denver će za vikend otvoriti seriju protiv moćnih Sansa, u Koloradu. Ishod preostala dva polufinala još čekamo.

Voriorsi su dobili noćas u Sakramentu, Stef Kari je vodio tim sa 31 poenom, pa će šampion sutra uveče imati šansu kod kuće da overi polufinale. Drajmond Grin se pojavio ofanzivno kao "x" faktor noćas sa 21 poen, najviše u poslednjih pet godina u doigravanju.

On je dodao i 7 asistencija, 4 skoka i isto toliko ukradenih lopti. Šampion koji je bio očajan cele sezone u gostima je smogao snage da i pored lošeg šuta za tri dobije možda i ključni meč. Kingsi su napravili previše grešaka, D'Aron Foks je brojao do 24, uz devet asistencija i sedam skokova, ali je imao loš procent šuta. Sabonis je ubacio 21 poen (dabl-dabl sa 10 skokova se podrazimeva), ali na kraju treći poraz u nizu u seriji i sada se Sakramento u zalivu suočava sa eliminacijom.

Preživeo je Memfis. Dobili su peti meč protiv Lejkersa, ostali u igri, ali će Lebron i kompanija imati sutra uveče šansu kod kuće. Konačno su dve najveće zvezde "Grizlija" odigrale veliki meč zajedno, Bejn je ubacio 33 poena, uz 10 skokova, Moran brojao do 31 (takođe 10 uhvaćenih lopti) pa se serija vraća na Pacifik. Lebrone je promašivao, završio sa 15 poena i 10 skokova, prosečna predstava.

Nije lako dobiti u Memfisu, na kraju krajeva "Grizliji" su tim sa najboljim skorom kod kuće u regularnoj sezoni. Darvin Hem je povukao "Kralja" Džejmsa na klupu, kada je bilo jasno da je povratak u meč isključen. Sada ćemo videti koliko je potrebno 38-godišnjoj legendi da se oporavi, bez njega na vrhunskom nivou, Lejkersima se loše piše.

Rezultati:

Klivlend - Njujork 96:106 (1:4)
Memdis - Lejkersi 116:99 (2:3)
Milvoki - Majami 126:128 (1:4)
Sakramento - Golden Stejt 116:123 (2:3)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS