Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan izgubio od Barselone u Evroligi - | K-013 Portal

Partizan izgubio od Barselone u Evroligi

evroliga, partizan, barselona

Košarkaši Partizana večeras su u trećem kolu Evrolige u Beogradu izgubili od Barselone sa 92:83 (23:16, 21:18, 25:26, 23:23).

Tako se još jednom potvrdilo da je katalonski klub najteži protivnik crno-belih u Evropi, jer je ovo bila osma uzastopna pobeda Barselone u međusobnim duelima.

Partizan je odigrao veoma loše prvo poluvreme, pogotovo u napadu, kada nije uspeo da organizuje gotovo nijednu dobru akciju. U tih 20 minuta crno-beli su imali samo tri asistencije, što je najbolji pokazatelj u kojoj meri je izostala organizacija igre.

S druge strane, Barselona je u prvih 20 minuta pogodila 15 šuteva iz igre, a kuriozitet je da je svih 15 bilo asistirano, a nijedan iz igre jedan na jedan. Rezultat takve igre bio je da je Partizan u prvom poluvremenu pogodio samo jednu trojku, a Barselona čak osam.

Slično je bilo i u drugom poluvremenu i zanimljivo je da je Partizan utakmicu završio sa 31 košem iz igre, a Barselona sa 30, ali su Španci ubacili 13, a crno-beli samo četiri trojke.

Kada se tome doda podatak da je Partizan izgubio i bitku u skoku i da je Barselona imala čak 16 uhvaćenih lopti u napadu, jasno da je ishod nije mogao da bude drugačiji.



Igrač utakmice bio je Nikola Laprovitola, koji je sa 20 poena bio najefikasniji u oba tima, a ubacio je šest trojki. Vili Ernangomez je postigao 15, a Oskar da Silva 13 poena.

Partizan je predvodio Džems Naneli sa 14 poena, P.Dž. Dožer je postigao 13, a Zek Ledej 12 poena.

U četvrtom kolu Partizan će sa dva dana gostovati Olimpijakosu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS