Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan nadoknadio 15 poena zaostatka i slavio protiv Cibone - | K-013 Portal

Partizan nadoknadio 15 poena zaostatka i slavio protiv Cibone

kosarka, partizan, aba liga

Košarkaši Partizana zabeležili su i treću pobedu na startu nove sezone u ABA ligi, pošto su u Beogradu slavili protiv Cibone sa 96:67 (16:25, 20:17, 31:18, 29:7).

Crno-bele je do pobede u trećem kolu regionalnog takmičenja vodio Džejms Naneli sa 17 poena, dva manje je ubacio Balša Koprivica, Danilo Anđušić je dodao 14, dok je Zek Ledej utakmicu završio sa 11 poena.

U timu Cibone najefikasniji je bio Aleksandar Aranitović koji je postigao 21 poen, dok je Jakov Mustapić ubacio 17 poena.

Cibona je bolje počela meč, konstantno je bila u vođstvu, da bi u drugoj četvrtini stigla i do 15 poena prednosti (33:18).

Partizan je, posle tajm-auta Željka Obradovića, odgovorio serijom 8:0, Cibona je potom ponovo „pobegla“ na plus 13, ali su crno-beli uz nekoliko lakih poena u finišu poluvremena uspeli da priđu na šest poena zaostatka – 36:42.

Crno-beli su posle četiri minuta igre u trećoj deonici i nakon pet vezanih poena Nanelija i zakucavanja Koprivice poveli prvi put na meču – 50:45. Šampioni ABA lige su na poslednji odmor otišli sa sedam poena prednosti (67:60), da bi u četvrtoj četvrtini stigli do plus 13 (73:60), nakon čega su bez problema priveli meč kraju.

Košarkaše Partizana naredne sedmice očekuje najpre duplo kolo u Evroligi i utakmice protiv Barselone u Beogradu i Olimpijakosa u gostima, a potom i gostovanje Megi u narednom kolu ABA lige.

Na drugoj strani, Cibona će u četvrtom kolu regionalnog takmičenja ići u goste Budućnosti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS