Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan slavio u Valensiji - | K-013 Portal

Partizan slavio u Valensiji

kosarka, partizan, valensija

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima Valensiju sa 72:67 (19:14, 14:20, 20:10, 19:23), u meču 15. kola Evrolige.

Najefikasniji kod Partizana bili su Zek Ledej i Džejms Naneli sa po 14 i Kevin Panter sa 13 poena.

Kod Valensije bolji od ostalih bili su Kris Džons sa 14 i Kasijus Robertson sa 12 poena.

Partizan je četvrti na tabeli sa devet pobeda i šest poraza, a Valensija je na sedmom mestu sa osam pobeda i sedam poraza.

Partizan je na prvu pauzu otišao sa pet poena prednosti (19:14), do koje je prvenstveno stigao dobrom igrom u odbrani. Crno-beli su naterali igrače Valensije da uzimaju teške šuteve, što je dovelo do velikog broja promašenih pokušaja domaćina.

Poenima Nanelija i Ponjitke Partizan je posle četiri minuta igre u drugoj deonici stigao sedam poena prednosti (26:19). Valensija je zaigrala bolje u napadu i serijom 11:2 uspela da preokrene rezultat (28:30).

Do kraja poluvremena crno-beli su uspeli da se konsoliduju u napadu, zaustave nalet Valensije i na poluvreme odu sa poenom zaostatka (33:34).

Partizan je bolje odigrao treću četvrtini i predvođen Zek Ledejom koji je u toj deonici postigao 12 poena, stigao do prednosti i u poslednju četvrtinu ušao sa devet poena viška (53:44). Partizan je u trećoj deonici slavio sa 20:10.

Nakon lošije igre crno-belih, prvenstveno u građenju svog koša, Valensija je uspela da se vrati u meč i na tri minuta pre kraja stigne do dva poena zaostatka. Partizan je nakon trojke Pantera u poslednjih 90 sekundi meča ušao sa šest poena prednosti (67:61).

Na 30 sekundi do kraja, pri četiri poena prednosti za crno-bele i napadu za Valensiju, Naneli je ukrao loptu i dobru odbranu krunisao poenima iz kontre, odveo Partizan na plus šest (71:65) i rešio pitanje pobednika.

Partizan je večeras vezao petu pobedu u Evroligi, a u narednom kolu će gostovati prvoplasiranom Real Madridu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS