Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan u finišu utakmice do pobede protiv Fenerbahčea - | K-013 Portal

Partizan u finišu utakmice do pobede protiv Fenerbahčea

kk partizan, fenerbahce, evroliga, kosarka

Košarkaši Parizana pobedili su u Beogradu ekipu Fenerbahčea sa 85:84 (23:27, 24:29, 16:13, 22:15), u utakmici sedmog kola Evrolige.

Crno-bele su do treće pobede od početka sezone vodili Frenk Kaminiski sa 15 i Džejms Naneli i Alen Smailagić sa po 13 poena. Danilo Anđušić je dodao devet, Tristan Vukčević osam, dok je Aleksa Avramović dodao sedam.

U redovima Fenerbahčea, koji sada ima skor 5/2, najefikasniji je bio Najdžel Hejs Dejvis sa 23 poena. Tajler Dorsi je ubacio 18 poena, Džonatan Motli 11, Tarik Biberović deset, a Skoti Vilbekin devet poena. Nekadašnji igrač Partizana Jam Madar, koji je dočekan zvižducima u Beogradskoj areni, meč je završio sa dva poena.

Partizan je odigrao loše prvo poluvreme, pre svega u odbrani, dok je Fenerbahče ubacio devet trojki iz 19 pokušao i promašio samo dva šuta za dva poena.

Na početku utakmice igralo se uglavnom koš za koš, a onda su crno-beli na polovini tog dela igre, posle televizijskog tajm-auta, „nestali“ sa terena.

Fenerbahče je iskoristio svaku grešku Partizana, napravio seriju 13:0 i stigao do prve dvocifrene prednosti (15:25).

Seriju gostujućeg tima prekinuo je Avramović trojkom, a prvu deonicu je zatvorio Smailagić sa pet vezanih poena pa su crno-beli na prvi odmor otišli sa samo četiri poena zaostatka (23:27).

Turski tim je bolje otvorio i drugu deonicu – trojka Papajanisa i još dve Nejsa Dejvisa donele su Fenerbahčeu plus 11 (25:36) i primorali Željka Obradovića da posle samo minut i po zatraži tajm-aut.

Zahvaljujući više nego raspoloženom Nejsu Dejvisu, Fenerbahče je imao i plus 15, da bi na veliki odmor otišao sa devet poena prednosti 47:56.

Hejs Dejvis je za prvih 20 minuta ubacio 21 poen, bez promašaja iz igre, dok je Dorsi dodao 12 poena. U Partizanu je najbolji bio Naneli sa deset poena, a dobru rolu imao je i Vukčević sa osam poena.

Fenerbahče je tokom treće četvrtine održavao dvocifrenu prednost, ali su crno-beli u finišu tog dela igre uspeli da se posle trojke Anđušića primaknu samo četiri poena zaostatka (63:67).

Pred poslednjih deset minuta, turski tim je imao šest poena prednosti (63:69), ali je trojka Doužera na startu poslednje deonice najavila preokret.

Partizan je poenima Kaminskog, posle četiri minuta igre u poslednjoj četvrtini, stigao do izjednačenja (73:73), a isti igrač je domaćem timu nešto kasnije doneo i prvo vođstvo još od početka utakmice – 79:78 – na četiri minuta pre kraja.

Crno-beli su propustili nekoliko šansi da uvećaju prednost, pa je umesto toga Fenerbahče poenima Vilbekina stigao na plus tri na minut i 19 sekundi pre kraja.

Poenima Kaminskog, Partizan je na ulasku u poslednji minut prišao na minus jedan, potom je Anđušić ukrao loptu Madaru, a Smailagić zakucao za novu prednost domaćeg tima (83:82) na 38 sekundi pre kraja.

Usledio je promašaj Madara za dva poena, potom je Anđušić sa linije za slobodna bacanja doneo Partizanu tri poena prednosti (85:82), baš kao i Vilbekin na drugoj strani (85:84) sedam sekundi pre kraja meča.

Izabranici Željka Obradovića nisu uspeli ni da započnu poslendji napad, Kaminski nije uspeo da stigne do lopte, pa je turski tim dobio novu šansu. Ipak, Dorsi nije uspeo da pogodi za tri uz zvuk sirene, pa su crno-beli na kraju ipak slavili.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu Evrolige gostovati minhenskom Bajernu, dok će Fenerbahče u goste Crvenoj zvezdi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS