Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobede Golden Stejta i Njujorka za ostanak u plej-ofu NBA lige - | K-013 Portal

Pobede Golden Stejta i Njujorka za ostanak u plej-ofu NBA lige

golden stejt, los andjeles, kosarka, nba

Košarkaši Golden Stejta smanjili su na 2:3 protiv Los Anđeles Lejkersa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 121:106.

Aktuelne šampione predvodili su Stefen Kari sa 27 poena i osam asistencija i Endru Vigins sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Drejmond Grin pobedi je doprineo sa 20 poena i 10 skokova, Geri Pejton sa 13 poena i šest skokova, Džordan Pul sa 11 poena, a Klej Tompson sa 10 poena i šest skokova.

U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 25 poena uz devet skokova, a Entoni Dejvis imao je 23 poena i devet skokova. On je u završnici izašao sa terena zbog povrede glave, pošto ga je protivnički igrač Kevon Luni udario laktom.

Ostin Rivs utakmicu je završio sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija, Danđelo Rasel dodao je 15 poena, a Denis Šruder 14.

Voriorsi su tako ostali u plej-of seriji, a naredna šesta utakmica igra se u petak uveče u Los Anđelesu. Oni će pokušati da prođu seriju drugi put u istoriji franšize nakon što su gubili 1:3, kao protiv Oklahome 2016. godine u finalu Zapadne konferencije.

Lejkersi su u plej-ofu ove sezone ostvarili svih pet pobeda na svom terenu, odnosno imaju osam uzastopnih pobeda otkako su pobedili Čikago 26. marta i na pobedu su od plasmana u finale konferencije.

Košarkaši Njujorka smanjili su na 2:3 protiv Majamija u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili sa 112:103.

Nikse je predvodio Džejlen Branson koji je igrao svih 48 minuta i postigao 38 poena, uz devet skokova i sedam asistencija. Ar Džej Baret dodao je 26 poena i sedam asistencija, a Džulijus Rendl 24 poena, pet skokova i pet asistencija.

Mičel Robinson u pobedi je učestvovao sa osam poena i 11 skokova, a Kventin Grajms sa osam poena i pet asistencija za svih 48 minuta na terenu.

U ekipi Majamija Džimi Batler postigao je 19 poena, uz devet asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Bem Adebajo utakmicu je završio sa 18 poena i osam skokova, Dankan Robinson sa 17 poena, a Maks Strus sa 14.

Serija se sada seli u Majami, gde je šesta utakmica na programu u petak uveče.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS