Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počinje nova sezona u Evroligi – Partizan u Tel Avivu, Zvezda čeka Asvel - | K-013 Portal

Počinje nova sezona u Evroligi – Partizan u Tel Avivu, Zvezda čeka Asvel

evroliga, kosarka, kk partizan

Nova sezona u košarkaškoj Evroligi počinje danas, a prvog dana će na teren i beogradski rivali – Partizan i Crvena zvezda.

Sezonu će od 19.00 u Beogradskoj areni otvoriti košarkaši Crvene zvezde i Asvela, dok će sat i pet minuta kasnije Partizan, prošlosezonski četvrtfinalista ovog takmičenja, izaći na megdan ekipi Makabija u Tel Avivu. 

I ove sezone će u Evroligi učestvovati 18 klubova.

Pored duela u Beogradu i Tel Avivu, pažnju ljubitelja košarke u prvom kolu privlači svakako i grčki derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa koji je na programu sutra, dok će Real Madrid, takođe sutra, odbranu titule početi gostovanjem Baskoniji.

U ostalim mečevima prvog kola sastaće se Barselona – Efes, Bajern Minhen – Alba, Virtus – Žalgiris, Fenerbahče – Milan i Valensija – Monako.

Evroliga je od ove sezone uvela plej-in turnir.

Do sada su se u četvrtfinale plasirale ekipe od prvog do osmog mesta na tabeli, a sada će sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igrati jednu utakmicu i pobednik će ići direktno u plej-of.

Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije protiv pobednika duela ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu.

Domaćini svake utakmice u plej-inu biće ekipe koje su bile bolje plasirane na tabeli u regularnom delu.

Regularna sezona u Evroligi trajaće do 12. aprila 2024. godine. Plej-in će se igrati od 16. do 19. aprila, plej-of počeće 23. aprila i završiće se najkasnije 8. maja.

Fajnal-for Evrolige održaće se od 23. do 26. maja u Berlinu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS