Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sferopulos optimističan i pored poraza od Partizana - | K-013 Portal

Sferopulos optimističan i pored poraza od Partizana

kosarka, crvena zvezda, janis sferopulos

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da je i pored večerašnjeg poraza u evroligaškom duelu od Partizana video dosta pozitivnih stvari u igri svog tima i da je veoma optimističan.

„Iako smo vrlo razočarani porazom, ima pozitivnih stvari koje mogu da nam daju optimizam za budućnost. Nastavljamo da vredno radimo. Znamo da imamo još jedan derbi. Nastavićemo da pričamo sa igračima i da vidimo šta smo loše radili. Čestitam Partizanu na pobedi, a čestitam i mojim igračima jer ono što su oni uradili je dobra košarka. Ovaj derbi i svih ovih godina, u Srbiji postoji dva tima koja igraju jako dobru košarku i da su vrhunac evropske košarke“, rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Zvezde izgubili su od Partizana sa 86:88, u utakmici petog kola Evrolige. Partizan je u prvom poluvremenu imao veliko vođstvo, Zvezda u drugom, a utakmica je rešena u neizvesnoj završnici.

„Čestitam mojim igračima, zbog načina na koji smo igrali, lako smo mogli da pobedimo. Za nas je bilo vrlo važno bilo da dođemo posle samo tri dana pripreme i da odigramo dobro. Tokom većeg dela utakmice smo bili vrlo dobri. Nije bilo lako igračima da se prilagode i da budu u ovom periodu tranzicije i igraju ovako zahtevnu utakmicu kao što je derbi“, naveo je Sferopulos.

„Posle početka smo počeli da igramo koncentrisano i od treće četvrtine smo bili odlični i defanzivno i ofanzivno. U poslednjoj četvrtini smo izgubili koncentraciju, lako smo gubili loptu i tada smo dozvolili rivalu da postigne 35 poena. Išli smo na penale, ali ovo je previše poena kada igrate u gostima. Imamo dosta pozitivnih stvari, iako smo izgubili utakmicu. Imamo proceduru da promenimo filozofiju na terenu“, dodao je on.

Na pitanje koje su neke od tih dobrih stvari, trener je rekao da je odbrana u trećoj četvrtini bila odlična, pošto je Zvezda primila samo 11 poena.

„Osim toga, loše smo počeli, pa se vratili, što nije lako protiv ovakvih timova. Igra Jaga (Dos Santosa) i drugih igrača je jako dobra. Sviđa mi se kako je tim reagovao kada smo gubili 15. Sviđa mi se kako je tim igrao dobru odbranu, osim poslednjih pet minuta, ali imali smo samo tri treninga: pre FMP, posle FMP i pre Partizana. Nisam imao vremena da vežbam to, vrlo sam optimističan“, naveo je grčki trener.

Upitan je o atinskom i beogradskom derbiju.

„Atmosfera je bila uzbudljiva, volim da igram ovakve utakmice, sa ovom atmosferom. Oba tima i tamo i ovde, veliki rivali, kao i u Izraelu, ima utakmica gde je atmosfera fanatična. Jedino što hoću da kažem – svi navijači mogu da budu fanatici, ali mi kao profesionalci ne želimo nasilje u sportu, u svakoj zemlji. Da budem jasan, ovde nije bilo ništa od toga, govorim generalno, sport je košarka“, naveo je Sferopulos.

Zvezda ima pobedu i četiri uzastopna poraza u Evroligi, a u ponedeljak će ponovo igrati protiv Partizana kao gost, u utakmici u ABA ligi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS