Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Veliki preokret košarkaša Partizana - od "minus 24" do pobede protiv Makabija - | K-013 Portal

Veliki preokret košarkaša Partizana - od "minus 24" do pobede protiv Makabija

evroliga, partizan, košarka

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi rezultatom 88:79 u 21. kolu Evrolige, uprkos tome što su u prvom poluvremenu imali minus od čak 24 poena.

Partizan sad ima skor 11-10, a Makabi 12-9. Partizan je katastrofalno otvorio utakmicu, Makabi je vodio 16:0, 27:9 i 39:15.

Iako je bilo minus 24, navijači Partizana nisu odustajali od podrške i "gurali" su ekipu napred. Na poluvremenu je bilo 52:36 za goste.

Sredinom treće deonice Partizan je prišao na minus pet (51:56), a u 28. minutu je izjednačio na 60:60.

Po okončanju treće deonice bilo je 67:67.

Na startu četvrte četvrtine zbog druge nesportske greške van terena je morao Džejms Naneli.

Osam minuta pre kraja bilo je 75:69 za Partizan posle dve vezane trojke Alena Smailagića i Ognjena Jaramaza.

Na 5.35 bilo je 80:71, a u poslednji minut ušlo se sa 84:79 za Partizan.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Pi Džej Doužer sa 23 poena, Naneli je dao 20, a Bruno Kaboklo 11.

Kod Makabija je najefikasniji bio Vejn Boldvin sa 19 poena, Roman Sorkin je dao 14.

U narednom kolu Partizan gostuje Panatinaikosu.

Obradović: Čestitke igračima na preokretu i pobedi, hvala navijačima na podršci

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je igračima na preokretu i fenomenalnoj igri u drugom poluvremenu, i zahvalio se navijačima na neverovatnoj podršci.

"Izuzetno važna, velika pobeda za nas. Čestitke igračima, napravili su veliki preokret, timskom igrom smo se vratili. U prvom poluvremenu smo pravili neverovatne greške, da smo se namerno trudili da budemo onako loši ne bi mogli. Uspeli smo da se dignemo i odigramo drugo poluvreme fenomenalno", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Na tribinama Arene bilo je 20.066 navijača koji su bodrili ekipu i kad je minus bio ogroman.

"Hvala navijačima koji su nas, kao i uvek, nosili i bodrili. Iz utakmice u utakmicu prave neverovatnu energiju koja nas gura da budemo bolji", dodao je Obradović.

Na kraju je rekao da je njegova odluka da van tima ostanu Tristan Vukčević i Danilo Anđušić, kao i da činjenica da Frenk Kaminski nije ulazio ne znači da više ne računa na njega za naredne utakmice.

"Računam na svih 15 igrača, a trening je taj koji odlučuje ko će biti u timu. Uskoro se vraća i Aleksa Avramović pa će za svaku utakmicu biti biran drugi tim", zaključio je Obradović

Kataš: Čestitke Partizanu, nije im prvi put da preokreću, ovo nam je lekcija

Trener košarkaša Makabija Oded Kataš čestitao je Partizanu na pobedi i rekao da ovo nije prvi put da se vraćaju iz velikog minusa u Areni i ovakvoj atmosferi.

"Videli smo dva potpuno različita poluvremena. Mi smo posle fenomenalnog prvog poluvremena imali očajno drugo u kom smo šutirali 0/16 za tri poena. Znali smo da se Partizan neće predati, očekivali smo da će da uzvrate u drugom poluvremenu, to je odličan tim sa mnogo kvalitetnih igrača", rekao je Kataš na konferenciji za medije.

Čestitam Partizanu, nije im prvi put da ovde, u ovoj dvorani i ovakvoj atmosferi, preokrenu i pobede, dodao je on.

"Ako želite ovde da pobedite, morate da bude fokusirani 40 minuta. Ovo je težak poraz za nas i žao mi je igrača, ali ovo je lekcija za sve nas", zaključio je Kataš.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS