Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Beogradska filharmonija: Zahtev za poboljšanje uslova rada nije politički potez, niti marketing - | K-013 Portal

Beogradska filharmonija: Zahtev za poboljšanje uslova rada nije politički potez, niti marketing

beogradska filharmonija

Perkusionista Beogradske filharmonije Aleksandar Radulović izjavio je danas da apel javnosti, i obraćanje publici kako bi se poboljšali uslovi rada muzičara i rešili njihovi egzistencijalni problemi, nisu nikakav politički potez niti marketing, već da je reč o problemima u kojima je kultura u Srbiji decenijama.

Radulović, koji je u ime muzičara Beogradske filharmonije prošlog petka pred početak koncerta „Za dušu“ pročitao javni poziv da se reše problemi u toj ustanovi od republičkog značaja, je za današnje izdanje lista Danas rekao da je prvi zahtev da Filharmonija izađe iz v. d. stanja, i da se imenuje direktor.

Među zahtevima Beogradske filharmonije, koja obeležava 100 godina od osnivanja, su i povećanje plata muzičarima, kao i povećanje budžeta neophodnog za ostvarivanje njenih daljih ciljeva, kao i izgradnju zgrade koja će „ime Beogradske filharmonije i imena njenih muzičara činiti institucijom življom i prisutnijom u narednih 100 godina“.

Radulović je istakao da je „Beogradska filharmonija nekad bila perjanica napretka u regionu, a da sad njeni muzičari sa čežnjom gledaju u uslove rada svojih kolega u okruženju“.

„Činjenica je da su trendovi u svetu pogubni po kulturu i umetnost, ali uvek postoje modeli koji mogu da budu rešenje. To je pitanje dobre volje. Mi se stalno poredimo sa Evropom. Pa Srbija i jeste Evropa, neka primeni neka od evropskih rešenja u kulturi. Berlinska filharmonija, koju drže kao malo vode na dlanu, ima i svoj poseban zakon“, rekao je Radulović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS