Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BIRODI: REM da pokrene postupak protiv TV Prva zbog manipulativnog video-kolaža Gruhonjića - | K-013 Portal

BIRODI: REM da pokrene postupak protiv TV Prva zbog manipulativnog video-kolaža Gruhonjića

birodi, tv prva, postupak rem

Biro za društvana istraživanja (BIRODI) pozvao je danas Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da pokrene postupak protiv TV Prva zbog, kako je naveo, emitovanja manipulativnog video-kolaža gostovanja Dinka Gruhonjića na prošlogodišnjem dubrovačkom festivalu Rebedu.

BIRODI je naveo da je autorka intervja sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, novinarka Marija Savić Stamenić emitovala tokom intervjua „manipulativan video-kolaž gostovanja Gruhonjića na prošlogodišnjem dubrovačkom festivalu Rebedu, u kojem je ono što je izrečeno o Dinku Sakiću, od strane Gruhonjića, predstavljeno na nepotpun način“.

„Konkretno, autorka intervjua nije proverila da li se radi o manipilativnom ili izvornom medijskom sadržaju koji je dostupan na internetu“. piše u saopštenju.

Kako je navedeno, „tim činom“ su prekršeni članovi 4. i 5. Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, „zbog čega REM ima zakonsku obavezu da pokrene postupak protiv TV Prva“.

„Emitovanjem spornih sadržaja sa društvenih mreža, na televiziji sa nacionalnim pokrivanjem, stvara se atmosfera sukoba u društvu“, piše u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS