Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bralović (SEOS) za BETU: Borba ekologa i građana protiv Rio Tinta moraće da se nastavi - | K-013 Portal

Bralović (SEOS) za BETU: Borba ekologa i građana protiv Rio Tinta moraće da se nastavi

seos, ljiljana bralovic

Ljiljana Bralović iz Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) izjavila je danas da će ekolozi i građani morati ponovo da se organizuju kako bi sprečili realizaciju projekta „Jadar“.

Komentarišući jučerašnji razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima Rio Tinta, Bralović je agenciji Beta kazala da ta kompanija nije otišla iz Srbije.

„Vlada Srbije je početkom 2022. godine privremeno prekinula saradnju s Rio Tintom samo zbog predsedničkih izbora. Aleksandar Vučić nije čovek koji odlučuje, već sprovodi naređenja njemu nadređenih. Borba ekologa i građana protiv Rio Tinta moraće da se nastavi i biće veoma teška u ovoj godini, ali sam sigurna da ćemo pobediti i sačuvati Srbiju“, istakla je Bralović.

Dodala je da bi Zapadna Srbija bila zatrovana i iseljena ukoliko bi došlo do realizacije projekta „Jadar“.

„Iskopavanje jadarita bi bio ‘glogov kolac’ u dušu Srbije. Predsednik Vučić radi na upropašćavanju svakog dela Srbije. Njemu ništa nije sveto. On je spreman sve da preda samo da bi sačuvao sebe na vlasti i da ne bi došao u situaciju da krivično odgovara. Ako bi izgubio vlast, izgubio bi sve u životu jer ništa nije stekao ispravnim putem“, naglasila je Bralović.

Predsednik Srbije Vučić imao je juče u Davosu sastanak s predstavnicima kompanije Rio Tinto o projektu „Jadar“.

„Želim da razgovaram i s Anom Brnabić i drugima, imali smo težak razgovor i rekao sam da moraju da ponude najčistije rešenje kojim naš narod mora da bude zadovoljan, najviše standarde u svetu za prirodu i ljude koji će da rade. I pitao sam prvi put kolika će biti plata zaposlenih. Najniža neto plata bi bila 1.000 evra na zapadu Srbije, a tek ostali uticaji… Nivo investicija u pet godina bio bi svake godine na 20 odsto ukupnog nivoa stranih direktnih investicija. Zamislite samo kako bi to ojačalo Srbiju“, rekao je Vučić nakon tih razgovora.

Dodao je da je pitanje za budućnost „da li ćemo moći da se dogovorimo ili ne, ali da je važno da ih mi saslušamo“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS