Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Centar za socijalni rad najavio krivične prijave protiv organizatora protesta - | K-013 Portal

Centar za socijalni rad najavio krivične prijave protiv organizatora protesta

centar za socijalni rad, novi sad, krivicna prijava

Novosadski Centar za socijalni rad najavio je danas krivične prijave protiv organizatora protesta, zbog širenja panike i ometanje službenih lica u radu.

Kako je na konferenciji za novinare rekla direktorka centra Jelena Zorić, ona, zaposleni, a naročito voditeljka slučaja, dobijali su veliki broj pretnji.

„Ja jesam imala gomilu pretećih poruka i sada ih imam. Nije samo javnost uznemirena, već svi radnici centara za socijalni rad u Srbiji“, rekla je Jelena Zorić, prenosi 021.rs.

Dodaje da je zbog narušavanja bezbednosti i targetiranja voditeljke slučaja, Pokrajinski sekretarijat dao preporuku da se voditelj slučaja zameni, što će uraditi, jer je zaista ozbiljno ugrožena njena bezbednost.

„Ispred njenog stana se stavljaju svakakvi natpisi sa pretnjama, objavljuju se slike njene dece. Mi ćemo sve to procesuirati, ja ne mislim da priča ne treba tu da stane, jer ljudi koji su ovo pokrenuli treba da snose neku odgovornost“, rekla je direktorka CSR.

Ona je na konferenciji za novinare danas ponovila da centar za socijalni rad „ne otima decu, već ih izmešta iz porodice“.

Dodala je i da su deca izmeštena tako što je centar reagovao po pozivu policije zato što je izbio požar u stanu u kojem su živela maloletna deca, a na licu mesta je ustanovljeno da su deca živela u „izrazito nehigijenskim uslovima“.

Takođe, Zorićeva je pojasnila da deca nisu izmeštena samo zbog tog požara, već da je taj predmet na evidenciji od 2019. godine kada su izrečene mere u odnosu na supruga Ane Mihaljice, posle čega je on osuđen na dve godine zatvora.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS