Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grujičić: Sve žene koje su imale probleme u porodilištima treba to da prijave nadležnim organima - | K-013 Portal

Grujičić: Sve žene koje su imale probleme u porodilištima treba to da prijave nadležnim organima

danica grujicic, problemi u porodilistima

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da sve žene koje su imale „bilo kakve probleme“ u zdravstvenim ustanovama treba to da prijave nadležnim organima.

Grujičić je za današnju Politiku kazala da osuđuje neprimereno ponašanje prema pacijentima.

Ona je ocenila da lekari postoje zbog pacijenata, a ne obrnuto.

„Sve žene koje su imale bilo kakve probleme mogu to da prijave dežurnom lekaru, načelniku odeljenja, direktoru ustanove, a ako tu ne reše problem mogu da se obrate Lekarskoj komori Srbije, zaštitniku prava pacijenata, zaštitniku građana, pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i Ministarstvu zdravlja“, navela je Grujičić.

Po njenim rečima, svaki lekar koji načini prestup ima svoje ime i prezime i treba da odgovara pred nadležnim organima i dodala je da ne treba cela struka da nosi teret „kolege koji se oglušio o svoj poziv“.

„Svako treba da odgovara za svoje postupke i ne smemo da ćutimo i guramo probleme pod tepih (…) Od prvog dana mandata govorila sam da moramo imati zakon i sistem u kom ćemo kazniti one koji ne rade i nagraditi one koji nose zdravstveni sistem“, izjavila je ministarka zdravlja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS