Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Međak (Evropski pokret): Mnoge države EU čekaju izveštaj ODIHR o srpskim izborima - | K-013 Portal

Međak (Evropski pokret): Mnoge države EU čekaju izveštaj ODIHR o srpskim izborima

vladimir medjak

Predstavnik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak je ubeđen da mnoge države članice EU nestrpljivo čekaju izveštaj Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) da bi konačno i same zauzele stav o decembarskim izborima u Srbiji.

„Upadljiva je ćutnja država članica (EU). Niti su čestitale, niti su se izjašnjavale“, kazao je Medjak za Insajder.

On je rekao da je „Nemačka tu bila mnogo glasnija od svih ostalih“, ali, kako je ukazao „ostali su ćutali“.

„Verujem da svi čekaju taj izveštaj, ali on ne može da bude suprotan onome što je pisalo u preliminarnom izveštaju, čije su formulacije sadržane u ovoj rezoluciji Evropskog parlamenta (o decembarskim izborima u Srbiji)“, dodao je on.

Evropski parlament je, kako je kazao, uzimao formulacije iz preliminarnog izveštaja i dodavao političku notu tom izveštaju.

„Taj izveštaj ODIHR će biti mnogo više tehnički, sa detaljima kako se i šta dešavalo, nego što će davati neku političku ocenu“, kazao je Međak.

Evropski parlament, nedavno usvojenom Rezolucijom, pozvao je na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage o neregularnostima na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS