Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi protest zbog oduzete dece u Novom Sadu - | K-013 Portal

Novi protest zbog oduzete dece u Novom Sadu

protest novi sad

Više desetina građana okupilo se danas ispred Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u znak protesta zbog odluke Centra za socijalni rad da oduzme decu Novosađanki Ani Mihaljici.

Kako su najavili organizatori, kod zgrade suda ostaće dok se ne usvoji odluka u korist majke mališana.

Pred zgradom suda postavljen je i jedan šator.

Građani su ispred suda razvili veliki transparent s porukom „Dalje ruke od naše dece!“, a kao i pred Centrom za socijalni rad u petak, zajednički su izgovarali molitvu „Oče naš“.

Deo Sutjeske ulice kod zgrade suda zatvoren je za saobraćaj, a protest obezbeđuje nekoliko policajaca.

Ana Mihaljica i njen advokat tvrde da su joj deca oduzeta protivzakonito, kao i da institucije krše propise.

Sa druge strane, Centar za socijalni rad u Novom Sadu saopštio je da je u ovom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti, između ostalog i zbog nevakcinisanja dece, kao i zanemarivanja njihovog obrazovanja.

Takođe, protiv majke policija je podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece.

Na današnji protest pozvao je i novosadski odbor Dveri, koji je prethodno tražio da se tri maloletna dečaka iz Centra za socijani rad vrate majci.

Tražili su i da se iz sredstava Grada obezbedi smeštaj za ovu porodicu, odnosno, da se trojici dečaka, zajedno sa majkom, plati smeštaj.

U petak 8. marta, povodom ovog slučaja organizovan je višečasovni protest ispred Centra za socijalni rad, a par stotina okupljenih u jednom trenutku je razvalilo ogradu i uprkos prisustvu policije ušlo u dvorište te ustanove.

Takođe, o ovom slučaju oglasio se i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji je istakao da je Centar za socijalni rad Grada Novog Sada postupao „u skladu sa interesom malodobne dece Ane Mihaljice“ i da je preduzeo adekvatne mere porodičnopravne zaštite iz svoje nadležnosti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS