Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NUNS: Više od 100 miliona dinara javnog novca za medije koji najčešće krše Kodeks - | K-013 Portal

NUNS: Više od 100 miliona dinara javnog novca za medije koji najčešće krše Kodeks

nuns, konkursi za medije, novac

Srpski telegraf, Alo, Informer, Večernje novosti, Kurir, Blic i Politika dobili su prošle godine putem javnih nabavki ugovore u vrednosti od najmanje 108 miliona dinara za reklamiranje državnih preduzeća i institucija, iako su ti mediji, prema izveštaju Saveta za štampu prošle godine prekršili Kodeks u ukupno 2.579 tekstova.

Kako je objavilo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), najviše novca putem javnih nabavki uglavnom za usluge reklamiranja i oglašavanja dobile su Večernje novosti i to nešto više od 21 milion dinara, a ovaj list je prošle godine prekršio Kodeks novinara 328 puta.

Politika je dobila 17,7 miliona dinara putem javnih nabavki, ali je, od svih posmatranih medija najmanje kršila Kodeks, ukupno 38 puta.

List Alo je dobio 17,5 miliona dinara, a imao je 581 prekršaj Kodeksa, dok je Blic dobio 13,6 miliona dinara uz 174 kršenja Kodeksa.

Srpski telegraf je dobio 13,4 miliona dinara, a prema monitoringu je imao najviše prekršaja, čak 658.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS