Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od 1. januara 2025. Jedinstveni informacioni sistem za praćenje sufinansiranja medijskih projekata - | K-013 Portal

Od 1. januara 2025. Jedinstveni informacioni sistem za praćenje sufinansiranja medijskih projekata

Jedinstveni informacioni sistem za praćenje sufinansiranja medijskih projekata

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija uspostaviće od 1. januara naredne godine Jedinstveni informacioni sistem za sprovođenje i praćenje sufinansiranja projekata u oblasti javnog informisanja, najavio je danas resorni ministar Mihailo Jovanović.

On je na predstavljanju novog Pravilnika o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja kazao da će to biti urađeno „radi objedinjavanja svih relevantnih informacija i unapređenja transparentnosti realizacije“.

„Nastojali smo da novim Pravilnikom što bolje uredimo ovu oblast i otklonimo nedostatke uočene tokom decenije sprovođenja projektnog sufinansiranja, a da ceo postupak, odnosno svi akti nastali u postupku sprovođenja konkursa budu dostupni javnosti, vodeći računa pre svega o ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja“, naveo je ministar a preneo njegov kabinet.

Jovanović je dodao da je novim Pravilnikom bliže uređeno sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, u skladu sa članom 15. Zakona o javnom informisanju i medijima.

„Pravilnikom je uređen izgled i sadržina obrasca za podnošenje projekata, kriterijumi za ocenu projekata, izgled i sadržina obrasca za podnošenje prijave za člana komisije, kriterijumi za bodovanje prijava za članove komisija, način rada i odlučivanja konkursne komisije, kriterijumi za internu i eksternu evaluaciju podržanih projekata, obaveza zaštite poslovne tajne i autorskog prava korisnika sredstava, kao i druga pitanja od značaja za sprovođenje konkursa u oblasti javnog informisanja“, naveo je ministar.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS