Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odlučeno: Škola počinje 1. septembra, neće biti ograničen broj učenika u odeljenjima - | K-013 Portal
pocetak skolske godine

Odlučeno: Škola počinje 1. septembra, neće biti ograničen broj učenika u odeljenjimaTim za škole razmatrao je epidemiološku situaciju i zaključio da nema prepreka da školska godina počne 1. septembra, kao i da oblik nastave bude neposredan.

"S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i činjenicu da, uz primenu odgovarajućih mera, škole ni do sada nisu bile primarno mesto transmisije virusa, zaključeno je da povratak đaka u klupe neće uticati na povećanje broja zaraženih", rekao je ministar prosvete Branko Ružić.
 
 
Kako je saopšteno, on je dodao da ako se tokom boravka u školi kod učenika pojave simptomi bolesti koji mogu ukazivati na kovid-19, škole obaveštavaju roditelje, a do njihovog dolaska, učenik se smešta u posebnu prostoriju, pod nadzorom nekog od zaposlenih u školi, i pritom i učenik i zaposleni treba da nose masku.
 
Ako se tokom boravka u školi kod zaposlenog pojave simptomi, zaposleni je dužan da odmah stavi masku i da napusti školu radi odlaska na pregled kod lekara.
 
Preporuka Tima za škole je da se dosledno primenjuju propisane opšte mere i mere lične zaštite od infekcije.
 
Posebno se preporučuje osetljivim osobama s povećanim rizikom od težih formi bolesti primena zaštitne maske u situacijama masovnih okupljanja u zatvorenom prostoru bez mogućnosti održavanja rastojanja.
 
Ružić je rekao da su dozvoljeni i izleti, ekskurzije i druga putovanja dece u školama i predškolskim ustanovama.
 
S obzirom na to da je pandemija i dalje u toku, kao i da postoje faktori rizika koji mogu dovesti do pogoršanja epidemiološke situacije, Tim za škole će i ubuduće razmatrati epidemiološku situaciju na nedeljnom nivou, sagledavati i preispitivati preporuke, koje će biti menjane po potrebi, dodao je ministar. 
loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.