Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opština Čajetina gradi gondolu od Tornika do Pribojske banje - | K-013 Portal

Opština Čajetina gradi gondolu od Tornika do Pribojske banje

zlatibor, cajetina, gondola

Opština Čajetina ima ambiciozne planove, predviđene novom Strategijom razvoja, a najvažniji je gradnja gondole koja će kretati sa Tornika, a završavati u Pribojskoj banji.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je danas novinarima novu fazu u razvoju Zlatibora koja obuhvata izgradnu novog centra Zlatibora, Zlatni grad oko Ribničkog jezera.

To, kako je rekao Stamatović, podrazumeva izgradnju golf terena, kao i rezidencijalnih vila i hotela, tako da će taj deo planine izgledati mnogo modernije i savremenije, saopštila je ta opština.

Od jezera ka centru naseljenog mesta Zlatibor se, kako je navedeno, grade sportski tereni, petnaestak u prvoj fazi izgradnje, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa.

Grubi radovi na pripremi terena su, prema rečima Stamatovića, već skoro završeni i u ovoj godini će se raditi na finim radovima, na postavljanju svih instalacija, hibridne trave sa veštačkom podlogom, kao i na izgradnji pratećih sadržaja pored samih terena.

„Radimo i na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela u dužini od 17 kilometara. Već smo uradili prvu polovinu cevovoda i u drugoj polovini godine možemo očekivati da voda sa Sušičkih vrela bude na Karauli na Zlatiboru“, rekao je Stamatović.

Dodao je da je plan da završetkom svih tih radova na Zlatiboru može da boravi i milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko 10 miliona noćenja.

Najposećenija planina Srbije i regiona će tako, kako je navedeno, biti svrstana u red najpoznatijih i najposećenijih planinskih turističkih centara Evrope.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS