Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pavković: Rezolucija EP o izborima u Srbiji će verovatno imati jači odjek od prethodnih - | K-013 Portal

Pavković: Rezolucija EP o izborima u Srbiji će verovatno imati jači odjek od prethodnih

milos pavlovic, centar za evropske politike

Istraživač Centra za evropske politike Miloš Pavković ocenio je danas da postoje naznake da će rezolucija Evropskog parlamenta (EP) koja se odnosi na izbore u Srbiji imati „jači odjek od prethodnih“.

On je za dnevni list Danas kazao da je „lopta sada u dvorištu Evropske komisije“ i da joj je EP uputio dva zahteva.

„Prvi se tiče kreiranja ad hok ekspertske misije da utvrdi postojanje neregularnosti na izborima sprovedenim u decembru. Drugi zahtev se odnosi na zamrzavanje pretpristupnih fondova Srbiji, ukoliko ekspertska misija dokaže neregularnosti koje su strukturnog tipa i imaju elemente krivičnog dela“, rekao je Pavković.

On je dodao da ta rezolucija nije obavezujuća i da Evropska komisija ima slobodu u odlučivanju, a da će odluka zavisiti od više faktora.

„Teško je u ovom trenutku predvideti odluku Evropske komisije, a ona će zavisiti od raspoloženja u državama članicama i njihove pozicije prema otvaranju istrage, kao i od odjeka koji će ova rezolucija imati u narednim danima i nedeljama“, naveo je Pavković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS