Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sedam srpskih udruženja poljoprivrednika najavilo protest - | K-013 Portal

Sedam srpskih udruženja poljoprivrednika najavilo protest

protest, poljoprivrednici, slozni pidikanci bavaniste, k-013

Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika saopštili su danas da će pokrenuti „opšti“ protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Marinovićem.

„Sedam uduženja je jednoglasno donelo odluku da se na obmane neće ćutati i da ćemo protestima opet ići do rešavanja problema u poljoprivredi“, navedeno je u saopštenju, ali nije precizirano kada bi protest trebalo da počne, kao ni mesta protesta.

Razlozi protesta su, kako je istaknuto, to što nije isplaćena subvencija za sertifikovano seme od 17.000 dinara i za junice od 100.000 po grlu, nisu upisane parcele u sistem e-agrara na osnovu izjave i po drugom osnovu, nije regulisan rad robne berze i zaustavljen nekontrolisan uvoz mleka.

Odluku su donela udruženja: „Stig“ Požarevac, „Naše mleko“, „Složni Pidikanci“ Bavanište, „Brestovački Ratari“, „Spas i opstanak Zapadne Srbije“, „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i “ Severni Banat“ Kikinda.

„Nije ispoštovan dogovor sa sastanka 5. juna ove godine sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinović, predstavnicima Ministarstva finansija i Uprave za agrarna plaćanja, da će sazvati novi sastanak kako bi nas iniformisali o realizaciji dogovorenih zahteva iz 2023. godine, pošto nismo dobili odgovor na mejl koji je poslat na zahtev za naredni sastanak“, navedeno je u saopštenju.

Shodno tome, kako je navedeno „zaključak je da novi sastav Ministarstva poljoprivrede izbegava odgovore i ne rešava u dogovorenom roku ono što je potpisano i dogovoreno do sada“.

Ističe se da „kod poljoprivrednih proizvođača nepoštovanje date reči znači prevaru, iako se to u politici, možda zove drugačije“.

„U slučaju da se ne ispoštuju dogovoreni zahtevi moraćemo, po starom receptu pregovarati sa onima koji su odgovorniji, stručniji i koji će imati više sluha da štite srpsku poljoprivredu i rešavaju probleme kojih ima i previše“, naveli su iz tih udruženja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.