Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sindikat: Tragedija u Trajalu posledica rada u nebezbednim uslovima - | K-013 Portal

Sindikat: Tragedija u Trajalu posledica rada u nebezbednim uslovima

asns sindikat, trajal krusevac, eksplozija

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) saopštila je danas, povodom pogibije i ranjavanja radnika u fabrici „Trajal“ u Kruševcu, da je to još jedan u nizu tragičnih dešavanja u domaćim fabrikama namenske industrije, posle Lučana i Valjeva, koji je posledica rada u nebezbednim uslovima.

Iz ASNS su podsetili da godinama upozoravaju nadležna ministarstva i uprave da u namenskim fabrikama i fabrikama sa proizvodnjom sa uvećanim rizikom radnici posao obavljaju u nebezbednim uslovima.

„Nedostatak adekvatne zaštitne opreme, pritisak da se preskoče propisane procedure, neažurnost i nedostatak kontrole, žmurenje inspekcija kod očiglednih propusta, po pravilu, za rezultat imaju tragedije, izgubljene živote i obogaljene radnike“, navedeno je u saopštenju.

Zato iz ASNS zahtevaju od nadležnih državnih organa da se slučaj eksplozije u „Trajalu“ hitno istraži i da javnost bude istinito i potpuno obaveštena.

„Posebno zahtevamo da se svi odgovorni primereno kazne kao primer i opomena svima koji zarad kvazi viših interesa zboravljaju da su ljudski životi važniji i vredniji od profita“, saopštio je ASNS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS