Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbiju napustio građanski aktivista iz Raške pretučen 2023, napad na njega i dalje nerasvetljen - | K-013 Portal

Srbiju napustio građanski aktivista iz Raške pretučen 2023, napad na njega i dalje nerasvetljen

raska protiv nasilja, veljko raković

Policija u Raški ni nakon više od tri meseca nije rasvetlila napad na građanskog aktivistu i člana pokreta "Kreni-promeni" Veljka Rakovića, koji je danas napustio Srbiju.

Radiju Sto plus je u Policijskoj upravi Kraljeva, koja je nadležna za Rašku, rečeno da su o napadu na Rakovića obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Raški i da se "intenzivno radi na identifikaciji napadača".
 
 
Raković je kazao da je od 29. novembra kada su ga, kako je rekao, pretukla trojica muškaraca, samo dao izjavu raščanskoj policiji, a da ga tužilaštvo uopšte nije kontaktiralo.
 
"U večeri napada postupajući tužilac je bila u policijskoj stanici, prošla je pored mene dok sam sedeo na stepenicama, videla je da sam pretučen, ali zvaničan dopis od njih nisam dobio, niti imam bilo kakve informacije šta se dešava.
Policija se ne oglašava, tužilaštvo ćuti, sumnjam da je predmet uopšte formiran", izjavio je Raković.
 
On je danas napustio Srbiju uz poruku da je "najbolje za njega da se skloni na neki period i posveti se stručnom usavršavanju".
 
 
"Sledi nam novi izborni proces tako da će sigurnost svakome ko drugačije misli biti ugrožena. Pravo da se bori i drugačije misli nema niko, odmah je izdajnik i strani plaćenik. Muka mi je više da udaram u zid tražeći pravdu i svoja prava", rekao je Raković.
 
On je bio jedan od organizatora protesta "Raška protiv nasilja" i bio je veoma aktivan na društvenim mrežama gde je ukazivao na ekološke probleme, kritikovao rad lokalne samouprave, ali i komentarisao dešavanja na severu Kosova i Metohije.
 
Osim u Raški, Raković je bio i učesnik brojnih protesta i skupova u Novom Pazaru, među kojima je i onaj u znak podrške narodu Palestine.
 
Bio je i jedan od inicijatora akcije da trudnice u Novom Pazaru dobiju pravo na pratioca prilikom porođaja u Opštoj bolnici u tom gradu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS